Tréner Bayernu Mníchov Julian Nagelsmann na včerajšej predzápasovej tlačovej konferencii ubezpečil, že Bayern musí odohrať zápas na úrovni aj napriek istote postupu do osemfinále Ligy Majstrov. Tréner okrem toho potvrdil, že proti Barcelone nenastúpia hráči ako Goretzka, Kimmich či Gnabry.

Xaviho Barcelona

"Xavi s tímom nemal dostatok tréningov, no v skutočnosti už môžeme vidieť rozdiely. S Xavim bránia vyššie. Presing po strate lopty je iný, agresívnejší a vysoký, ako za čias Pepa Guardiolu. To na jednej strane otvára priestor, ale na druhej strane veľmi komplikuje vyvážanie lopty. Hrali už v rôznych systémoch, či s trojicou alebo štvoricou obrancov. Uvidíme, v akej zostave vybehnú na zajtrajší zápas a ako si budeme vedieť poradiť s ich presingom."

Káder Barcelony

"Majú fantastické mužstvo vysokej kvality a z môjho pohľadu sú kandidátom na titul. Je to veľmi mladé mužstvo, ktoré je pod tlakom, pretože zajtra musí vyhrať. Je to pozitívny element zápasu. Pre nás nie je dôležité vyradiť Barcelonu z Ligy Majstrov, chceme len odohrať dobrý zápas."

Dôležitosť stretnutia

"Nám sa už podarilo kvalifikovať do osemfinále a nie sme pod žiadnym tlakom. Na jednej strane bude zápas bez fanúšikov zvláštny, ale na druhej strane je dobré pristupovať k zápasu s vedomím, že ho nemusíte nutne vyhrať. Bude to dôležitý zápas predovšetkým pre hráčov, ktorí nehrávajú veľa, no musia zostať na vysokej úrovni. Liga Majstrov je vždy atraktívna a my musíme rešpektovať všetkých našich súperov v skupinovej fáze."

Finančné problémy Barcelony

"Barcelona je naďalej veľmi atraktívnym klubom, ale jej reálna ekonomická situácia je skutočným problémom. Keď dosiahnete toľko výsledkov, mnohé rozhodnutia sa odďaľujú a objaví sa určitá ospalosť. S nikým som nehovoril. Je to len môj postreh. V posledných rokoch okrem toho nedávali veľa šancí hráčom z La Masie. Teraz sa k slovu dostávajú hráči ako Ansu Fati, Gavi a Nico, čo klubu veľmi pomáha. Napriek dlhom sa Barcelona dokáže presadiť a pritiahnuť k sebe takých hráčov ako Frenkie de Jong. Pre mňa je to jeden z najlepších centrálnych záložníkov na svete. Barcelona sa odrazí od tohto dna. O tom vôbec nepochybujem."

Absencie

"Okrem Bounu Sarra a Josipa Stanisiča si zajtra nezahrajú ani Serge Gnabry, León Goretzka, Joshua Kimmich, Éric Maxim Choupo-Moting, Michaël Cuisance a Marcel Sabitzer. Zajtra uvidíme ako to bude s Lucasom Hernándezom. Zahráme s najlepšou možnou zostavou. Je možné, že od prvej minúty nastúpia Neuer, Müller a Lewandowski. Robert je veľmi motivovaný po tom, čo nezískal Zlatú loptu a okrem toho má možnosť prekonať rekord v počte najviac nastrieľaných gólov v skupinovej fáze Ligy Majstrov."

Rotácia

"Srdečne pozdravujem do Lisabonu a ubezpečujem, že zajtra vybehneme na ihrisko s najlepším možným kádrom."

zdroj: mundodeportivo.es sport.es
foto: twitter/fcbayern

Diskusia

3 komentáre
2021-12-08 09:59:00
Inteligentné slová..

Som rád že Bayern nebude mať k dispozícii tak kvalitných hráčov ako: Kimmich, Goretzka, Gnabry aj keď Bayern má tak kvalitnú lavičku že pre nich absencia vyššie spomenutých hráčov nebude nič targické
2021-12-08 10:28:03
To by bola radosť dívať sa na tie xichty ako Muller keď prehrajú ;-D