Bývalý hráč Bayernu Mníchov Javi Martínez v rozhovore pre Mundo Deportivo priznal, že Barça má šancu vyhrať v Allianz Aréne, pretože vo futbale je možné všetko. Martínez v každom prípade zdôraznil, že Bayern je v súčasnosti najlepším tímom na svete.

Budeš dnešný zápas sledovať?

"Chcel by som si ho pozrieť. Každodenne vstávam ráno o šiestej a to robí svoje a okrem toho je tu posunutý čas o dve hodiny, čiže zápas sa začne o 23:00. Bude ťažké vydržať celý deň, ale pokúsim sa o to. Takéto zápasy je potrebné určite vidieť."

Má Barcelona v Allianz Aréne šancu na víťazstvo?

"Vo futbale je možné všetko. Hovoríme predsa o Barcelone, ale v súčasnosti narazí na najlepší klub na svete. Kľúčové môže byť to, že Bayern sa už kvalifikoval a niektorí hráči si istotne odpočinú."

V čom je Bayern Juliana Nagelsmanna najnebezpečnejší?

"V priamočiarosti a rýchlosti, najmä na krídlach. Thomas Müller vytvára priestor vďaka tomu ako je postavený. Bayern útočí s veľkým počtom hráčov a krajní obrancovia sa často hlásia v okolí šestnástky. Na to, aby ste dokázali vydržať takéto útoky po celý zápas, to si vyžaduje veľké úsilie."

Má Bayern slabiny, ktoré by mohla Barcelona využiť?

"Útočenie s tak veľkým počtom hráčov má za následok, že vzadu sa vytvára veľa miesta. Ak sa podarí rýchlo preniesť ťažisko hry, je možné Bayern ohroziť, ale obrancovia Bavorov sú veľmi rýchli a prezentujú výbornú kvalitu."

Ktorí hráči sú pre Bayern kľúčoví?

"Podľa mňa sú to Müller, Kimmich, Lewandowski, Neuer a Lucas Hernández. Najdôležitejší je však kolektív."

Slávnych 2:8 v Lisabone si sledoval z lavičky. Ako si na tento zápas spomínaš?

"Bolo to historické stretnutie, v ktorom nám vychádzalo všetko. Z fyzického hľadiska sme boli oveľa lepší. Barcelona mala na začiatku stretnutia šance a zápas bol celkom vyrovnaný, ale tento rytmus sme dokázali udržať počas celého stretnutia."

S Xavim si bol v reprezentácii Španielska a donedávna v Katare. Čo si myslíš o jeho nástupe na trénerskú stoličku FC Barcelona?

"Pracuje veľmi krátko na to, aby sa dali vyvodiť nejaké závery, ale s určitosťou odvedie dobrú prácu. Aj keď sme obaja žili v Dauhe, nemali sme veľa príležitostí na stretnutie. Prajem mu veľa šťastia v tomto zápase a v tejto novej etape."

zdroj: mundodeportivo.es
foto: Shutterstock

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.