Tréner FC Barcelona sa na tlačovej konferencii po zápase proti Bayernu Mníchov vyjadril k prehre, ktorá poslala Blaugranas do Európskej ligy.

[Ricard Torquemada, Catalunya Radio] Barcelona v zápase proti silnému súperovi ťahala opäť raz za kratší koniec. Máš dojem, že mužstvo sa z predchádzajúcich prehier stále nespamätalo?

"Dnes sme videli, aká ťažká je realita. Takto to teraz vyzerá, povedal som to aj hráčom. Teraz musíme začať všetko od nuly, aby sa Barcelona vrátila na náležité miesto. Dúfal som, že tento zápas bude vyzerať inak, ale nebolo to možné. Musíme byť úprimní, chýba nám veľa. Bayern bol lepší ako my. Je to pre nás bolestivé. Cítim sa zodpovedný za tento tím, takéto situácie sa nemôžu opakovať. Budeme tvrdo pracovať, aby sme sa zlepšili. Budeme čeliť výzvam, budeme hrať v Európskej lige a bojovať o zlepšenie situácie v lige."

[Marta Ramón, RAC1] Je pôsobenie v Európskej lige pre klub katastrofou alebo šancou prebudovať sa a začať od nuly?

"Je to jednoducho realita. S Bayernom sme prehrali dvakrát, ale nedokázali sme poraziť ani Benfiku. Európska liga nie je najlepší scenár, ale musíme tvrdo pracovať."

[Adria Albets, Cadena SER] Máš dojem, že prestavba tímu bude trvať dlhšie ako si plánoval, alebo si mal v hlave aj takýto scenár?

"Samozrejme, že sme chceli hrať naďalej v Lige Majstrov, ale realita teraz vyzerá tak, že nie sme na úrovni Bayernu. Dnes začíname novú etapu od nuly, aby sme Barcelonu vrátili späť na vrchol."

[Helena Condis, Cadena COPE] Gerard Piqué už po zápase na Camp Nou povedal, že 'je to tak ako to je'. Dnes sa hovoria podobné slová. Ako by si to okomentoval?

"Musím to byť zlomový bod. Pre tento tím sa začína nová etapa. Barcelona si nezaslúži miesto, na ktorom sa práve nachádza. Budeme tvrdo pracovať a dávať zo seba všetko, aby sa klub vrátil do Ligy Majstrov."

[Alfredo Martínez, Onda Cero] Dokáže Barcelona dosiahnuť svoju úroveň v krátkom čase?

"Uvidíme, či sme schopní to urobiť. Dúfal som, že situácia bude vyzerať inak a dnešný výsledok je pre mňa bolestivý, pretože Bayern bol oveľa lepší ako my. Taká je realita."

zdroj: BarçaTV
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

19 komentáre
kluc Premium
2021-12-09 00:02:42
Zrazu ???
#xaviout
2021-12-09 00:04:31
V prvom rade vyhodiť zhrdzavenú barcelonskú DNA do koša a začať hrať moderný futbal, ktorý sa prispôsobí hráčom a ich možnostiam.