Útočník FC Barcelona Luuk de Jong po zápase s Osasunou priznal, že mužstvu chýbal v koncovke zápasu pokoj. Taktiež uviedol, že Barcelona si zaslúžila vyhrať.

Pocity po zápase

"Myslím si, že sme si zaslúžili vyhrať, ale vo futbale je potrebné bojovať do konca. Za stavu 2:1 pre nás by sme mali držať loptu a hrať pokojne. Zároveň si musíme dávať väčší pozor pri štandardných situáciách, po ktorých sme inkasovali góly. Musíme tomu venovať väčšiu pozornosť. Ak by sme v týchto situáciách reagovali lepšie, nedostali by sme gól a tento zápas by sme pokojne vyhrali."

Mentalita

"Ide aj o psychologický problém. Nedarí sa nám, ale stačí nám jedno víťazstvo, nemusí byť nevyhnutne po dobrej hre, ale hneď sa budeme cítiť lepšie. Dnešná prehra bolí. Dominovali sme v zápase, ale poznáme štýl Osasuny. Majú víťaznú mentalitu, snažia sa hroziť zo štandardných situácií alebo po dlhých prihrávkach. Myslím si, že musíme lepšie hrať s loptou a držať ju na polovici súpera. Budeme bojovať so vztýčenou hlavou."

Mladí hráči

"Nemajú limity. Sú skvelí a mimoriadne talentovaní. Ak im my ako skúsení hráči budeme pomáhať v rozvoji, myslím si, že z nich vyrastú fantastickí futbalisti. Vidíme ako hrajú Nico, Gavi či Abde. Máme veľa kvality, ale po celý čas sa musíme zlepšovať. Títo chlapci majú pred sebou skvelú budúcnosť."

zdroj: BarçaTV
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

11 komentáre
2021-12-12 19:19:39
Tohle je tu už taky pěkně dlouho. Barca vede o gól par minut před koncem a co udělá? Zatáhne se a jen odkopává balóny, jak někde v okresním přeboru.
2021-12-12 19:29:03
To čo predviedla Barca v posledných 20 minútach je jedná tragédia. Stiahnu sa do obrany a bránia jednogólový náskok? To je nemysliteľné.