Xavi Hernández poskytol po remíze proti Osasune rozhovor pre BarçaTV.

[Marc Brau, Barça TV] Výhru ste mali na dosah, ale nakoniec ste stratili dva body.

"Táto remíza bolí, bod nestačí. Myslím si, že do 60.-70. minúty sme si zaslúžili vyhrať, ale zápas potom vyžadoval hru na polovici súpera, držať sa pri lopte a pozičné útoky s cieľom strelenia tretieho gólu a my sme to neboli schopní urobiť. Každá odrazená či stratená lopta... Pracovali sme na tom. Sme smutní, pretože sme nezmenili našu dynamiku. Nutne potrebujeme výsledky."

Je jednou z vecí, ktoré vás najviac trápia, aj to, že Osasuna strelila dva góly po štandardných situáciách?

"Áno. Druhý gól bola odkopnutá lopta, ale prvý áno. Je to prakticky individuálna chyba, ktorá sa nemôže stať a stáva sa nám to často. Mladí hráči robia na ihrisku rozdiel. Je to dobré a tiež aj zlé. Musíme zo seba dať oveľa viac, vyžadovať viac. Nestačí to."

Góly strelili Nico a Abde. Potrebujete body, alebo sa mladíci v takýchto zápasoch stávajú definitívne hráčmi Primera División?

"Áno, dúfam, že pre nás budú základom do budúcnosti. Abde odohral skvelý zápas, sledovať Gaviho je vzrušujúce. Aj Nico okrem gólu zahral dobre. Oni musia byť našou budúcnosťou."

Ako vyzerajú vaše ciele do budúcnosti?

"Musíme ďalej súperiť a zmeniť súčasnú veľmi zlú dynamiku. Myslím si, že si zaslúžime viac. Potrebujeme hrať na polovici súpera a to sme nerobili."

zdroj: BarçaTV
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

6 komentáre
8JK8 Premium
2021-12-12 20:41:15
Je evidentné že je Xavi s tohto zápasu naozaj nahnevaný pri niektorých odpovediach je cítiť ako keby im Xavi hovoril toto presne nerobte a on príde zápas a je to znovu to isté.....
2021-12-12 20:44:47
Asi každému už musí být jasné že to není trenérem. Hrajeme úplně stejnou s.ačku jako pod Koemanem. V tom týmu nefunguje nic a jsme směšní.

Top4 je mimo a s tímhle nemáme ani na EL