Tréner FC Barcelona dnes absolvoval tlačovú konferenciu pred zajtrajším zápasom proti Boca Juniors. Priateľský súboj sa odohrá zajtra v Saudskej Arábii, no Xavimu tento výlet nie je úplne po vôli. Vyjadril sa aj k výsledkom žrebu Európskej ligy.

Čo pre teba znamená zajtrajší zápas?

"Je pre nás cťou byť tu a reprezentovať Barcelonu a uctiť si jedného z najlepších futbalistov v histórii. Pohľad na neho v nás naďalej vzbudzuje emócie, bol to neuveriteľný hráč. Je pre nás cťou môcť zahrať proti Boca. Ide o dobrý test pre hráčov, ktorí včera nehrali alebo hrávajú za Barcelonu B. Máme zámer vyskúšať hráčov, ktorí nehrali veľa zápasov, ako Dani Alves. Pokúsime sa dať zo seba maximum. Je pre nás potešením a privilégiom byť tu s vami v Saudskej Arábii. Vždy, keď som sem pricestoval s Al-Sadd, správali sa ku mne veľmi dobre."

Uskutoční sa toto stretnutie vzhľadom na situáciu v mužstve v pre vás nevhodný čas?

"Takýto výjazd pre nás nie je dobrý, ale takéto sú okolnosti v klube, ktorý to mal už dohodnuté. Prichádzame však s veľkou túžbou. Maradona ovplyvnil nás, mal vplyv na všetkých. Pokúsime sa nejakým spôsobom zmeniť dynamiku. Chceme prinavrátiť nádej, dobré výsledky a dobrú hru. Barcelona nie je v najlepšom momente svojej histórie. Je potrebné prinavrátiť radosť, dobrý imidž a dobre ukončiť rok. Je to náročné obdobie, ako povedal Dani, ale musíme ísť rovnakým smerom a byť pozitívne nastavení."

Čo si myslíš o žrebe Európskej ligy?

"Žreb pre nás nebol priaznivý. Je to jeden z najťažších súperov, na úrovni Ligy Majstrov. Bude to ďalšia pocta Maradonovi, tak ako zajtra. Zostávajú nám dva mesiace a dúfame, že budeme v lepšom období."

S Barcelonou si vyhral Ligu Majstrov a teraz ako tréner budeš bojovať v Európskej lige. Ako sa kvôli tomu cítiš? Ako súvisia hodnoty Barcelony s ľudskými právami v kontexte hry v Saudskej Arábii?

"Áno, tvrdo pracujeme, aby pozícia Barcelony vo svete futbalu bola čo najlepšia a aby mužstvo hralo v Lige Majstrov. Teraz je však našou realitou hra v Európskej lige. V tejto súťaži musíme bojovať o víťazstvo, aby sme sa čo najskôr vrátili do Ligy Majstrov. Cieľom je prinavrátiť Barcelonu na jej miesto medzi najlepšími."

"Čo sa týka druhej otázky, Barcelona stojí vždy na strane ľudských práv, s týmto nie je žiadny problém. Cítime sa tu komfortne, chceme hrať proti Boca Juniors na počesť Maradonu, jedného z najlepších v histórii."

Ako pristúpite k tomuto zápasu po súboji v La Lige?

"Bude to pre nás náročný zápas, pretože sme hrali pred dvoma dňami. Najdôležitejšie je správne spravovať minúty. Pokúsime sa to urobiť najlepším možným spôsobom. Je to dobrá šanca pre tých, ktorí hrajú menej. Vyskúšame hráčov na rôznych postoch a dáme minúty mladým."

zdroj: BarçaTV
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

1 komentár
2021-12-14 02:03:16
vie mi dakto dat link na zaznam na prvy(aj druhy) polcas zapasu s osasunou??? zapas som videl az od 70 minuty.