Dani Alves sa dnes zúčastnil tlačovej konferencie pred zajtrajším priateľským zápasom proti Boca Juniors.

[Marc Brau, BarcaTV] Aké máš pocity v súvislosti s návratom do hry v drese Blaugranas?

"Som trochu nervózny po tak dlhom čase mimo Barcelonu, bez hry, bez možnosti brániť klub a mužstvo. Tento moment však nadišiel a myslím si, že vzhľadom na situáciu v klube je to najdôležitejšia výzva v mojej kariére. Je to dôležitý moment. Výzvy sú však pre tých, ktorí sa neboja. Pokúsime sa pre tento erb a klub urobiť všetko."

Teraz budeš brániť históriu klubu v Európskej lige. Čo si myslíš o žrebe, ktorý vám prisúdil Neapol?

"V živote musíte čeliť každej výzve. Zahráme si Európsku ligu a zakaždým, keď si oblečieme dres Barcelony, reprezentujeme jej históriu a musíme brániť veľkosť tohto klub bez ohľadu na to, v akej súťaži súperíme. História hovorí o tom, aký je tento klub odolný. Tak ako zajtra. Nie je to súťaž, ale z rešpektu k farbám by nemalo záležať na tom, akú súťaž hráme. Je to dôležité. Ak si oblečiete dres Barcelony, musíte vyhrať, dokonca aj keď hráte 'kameň, papier, nožnice'. Je to najdôležitejšie: musíte rešpektovať farby klubu. Vždy musíme vyhrávať a pripravujeme sa na to s rešpektom voči súperovi."

Čo pre teba znamená zajtrajší zápas na počesť Diega Maradonu?

"Pre mňa je každá možnosť hrať výnimočná. Pokúsim sa podať čo najlepší výkon. Ide o vzdanie holdu jednému z najlepších na svete, takže je to niečo výnimočné."

Ako prežívaš posledné roky kariéry?

"Už roky hovoria o tom, že som v poslednej etape kariéry. Sústredím sa na to, aby som hral za Barcelonu čo najlepšie, pretože som dlho čakal na návrat. Som v nebi."

Ako hodnotíš mužstvo?

"Počas celej mojej kariéry som sa naučil, že je potrebné akceptovať situáciu, v ktorej sa nachádzate. Poznáme problémy klubu, všetko, čo sa deje. Sme zvyknutí vidieť Barcelonu na vrchole, ale prijímame výzvu, aby sme čo najrýchlejšie našli riešenie a aby ľudia vedeli, kde sú a aký erb bránia. Keď som sem prišiel po prvýkrát, aj vtedy to bolo prechodné obdobie, aby sa Barcelona vrátila na miesto, ktoré nemala nikdy opustiť. Máme zámer napísať novú históriu. Tvrdo pracujeme, aby sme to všetko získali čo najskôr a zmenili sériu. Futbal je o sériách, dobrých či zlých, tie trvajú trochu dlhšie, ale futbal je veľmi premenlivý."

V priebehu tlačovej konferencie zhaslo v miestnosti svetlo a Dani Alves verný svojej povesti veselého chapíka začal spievať 'cumpleanos feliz', teda 'živio, živio'...

zdroj: BarçaTV
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

2 komentáre
2021-12-13 22:19:38
Mozno za toto dostanem hejty ale rad by som si znovu pozrel hrat barcu pod vedenim luisa enriqueho.
2021-12-14 02:03:24
vie mi dakto dat link na zaznam na prvy(aj druhy) polcas zapasu s osasunou??? zapas som videl az od 70 minuty.