Katalánci včera v zápase proti Elche dokázali vybojovať veľmi dôležité víťazstvo. Stretnutie sa však opäť nezaobišlo bez hrubých chýb na strane Blaugranas.

Najlepšie: Toto je Gavi!

Plusov v tomto zápase bolo množstvo. Veľmi dobre zahral Jutglà, ktorý nielenže strelil veľmi dôležitý gól, ale do šancí sa dostával s ľahkosťou a hral hlavne z prvej. Na krídlach sa v dobrom svetle ukázali Abde a Dembélé a autorom rozhodujúceho gólu bol Nico. Skutočnou hviezdou zápasu bol však Gavi, ktorý strelil výborný gól po individuálnej akcii a vypracoval gól na 3:2. Gól a asistencia sú však len najhmatateľnejšími efektmi hry mladého Španiela. Gavi tvrdo pracoval po celých 90 minút, nabehal viac ako 13 km a udržal si 97% úspešnosť prihrávok. Ak bude podávať takéto vyrovnané výkony a pridajú sa k nemu aj De Jong, Nico a Pedri, Barcelona môže mať skutočne silný stred poľa bez ďalších transferov.

Najhoršie: Množstvo chýb

Pokojné vedenie o dva góly, značná prevaha v strede poľa - v takejto situácii musí Barcelona streliť tretí gól a rozhodnúť zápas, pokojne ho dohrať. Domáci sa však dopustili viacerých totálne zbytočných strát lopty a nedokázali sa správne zorganizovať v obrane, v dôsledku čoho inkasovali dva góly a razom bolo vyrovnané. V tomto smere je potrebné poukázať na chyby Ronalda Arauja, ktorý je zvyčajne istý. Zlyhalo však celé mužstvo v otázke koncentrácie, čo je znepokojujúce, pretože proti lepším súperom tieto chyby vyústia v stratu bodov. A Xaviho zverenci si už jednoducho nemôžu dovoliť hlúpo strácať body. Inak sa do Ligy Majstrov na budúci rok nekvalifikujú.

zdroj: fcbarca.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

5 komentáre
Marian Premium
2021-12-19 08:32:03
Pri návrate bude mať Pedri čo robiť, aby vytlačiľ zo zostavy Gaviho či Nica, ľahšie to pôjde cez Frenkieho.
2021-12-19 08:47:36
Gavi Ferran Nico od nového roka Fati Pedri. Future is in safe hands ???