Tréner FC Sevilla Julen Lopetegui sa včera zúčastnil tlačovej konferencie pred dnešným zápasom proti Barcelone. Lopetegui zdôraznil, že Barcelona hrá pod vedením Xaviho Hernándeza čoraz lepšie.

Barcelona

"Nedávno sme odohrali náročný zápas a teraz náš čaká ešte ťažší proti vylepšenému súperovi, jednému z najlepších tímov Barcelony za dlhé obdobie s nastupujúcimi futbalistami, ktorých len ťažko uvidíte v iných kluboch, mladých, ale veľmi dobrých, plus sa do hry vracajú iní ako napríklad Dembélé. Očakávame silnú a veľmi komplexnú Barcelonu s jasným rukopisom Xaviho. Ide o solídne mužstvo v mnohých ohľadoch, majú jasnú koncepciu a donútia nás robiť množstvo vecí dobre na ofenzívnej aj defenzívnej úrovni, no vždy s entuziazmom. Ide o súpera, ktorý je na vzostupe, bude bojovať o všetko."

Xavi

"Neporovnávam trénerov, analyzujem aktuálnu formu. Xavi bol ako brankár horší ako ja, ale ako hráč lepší. Čo má spoločné to, že bol skvelým hráčom s tým, či môže byť skvelým trénerom? Podľa mňa nič."

Gavi

"Je to výnimočný futbalista, ale objavili sa aj iní ako napríklad Nico či Abde. Barcelona vie, čo chce a robí to so správnymi hráčmi. Ma mladých hráčov, ale niektorí z nich hrajú od prvej minúty aj v reprezentácii. Tento káder je mimoriadne silný, mužstvo má veľa kvality. Pokúsime sa proti nej zabojovať."

Zranenia

"Trénovali sme s 13 hráčmi prvého tímu z poľa. Zajtra uvidíme, kto bude schopný hrať. Ocampos dnes absolvuje ďalšie vyšetrenia a na základe výsledkov sa rozhodneme. Jedenástku určite zostavíme."

En-Nesyri

"Od lekárov dostal zelenú a samozrejme môže hrať od začiatku. Môžem sa však rozhodnúť nasadiť ho aj neskôr."

zdroj: as.com marca.com
foto: Shutterstock

Diskusia

7 komentáre
2021-12-21 10:59:03
Za dlouhé období :D
Tak jistě.Asi zapomněl na loňksou odvetu poháru ve které jsme vyhráli 3:0 s hráči jako Messi,Dembele,Griezmann či Pedri.
Chápu, že chce říct něco na naší obhajobu, ale tohle bylo trochu mimo.

Tenhle tým potřebuje hromadu času, než bude konkurenceschopnej.
2021-12-21 11:27:23
Ale si do nás rýpol, všetci vedia, že súčnasná Barca je pre nich najlepšia ???