Tréner FC Barcelona hodnotil zápas proti FC Sevilla na tlačovej konferencii.

[Ricard Torquemada, Catalunya Radio] Barcelona dnes bola na Sánchez Pizjuán odvážna. Cítiš nespokojnosť, že sa vám nepodarilo vyhrať?

"Áno, bol to sladko-kyslý zápas. Hra mužstva sa zlepšila, ale nepodarilo sa nám využiť čas v presilovke. V takýchto momentoch musíme byť trpezlivejší a lepšie sa pohybovať, hľadať si voľný priestor. Pozitívne je to, že sme na správnej ceste. Mínusom je strata bodov. Škoda, že sa nám nepodarilo vyhrať, ale taký je futbal."

[Marta Ramón, RAC1] Je pre teba dôležitejšie to, že ste stratili body alebo citeľný progres mužstva?

"V prvom rade myslím na to, že sme nevyhrali. Mali by sme to urobiť o to viac, že sme hrali v prevahe. Sevilla sa snažila naťahovať čas faulmi a pomalým rozohrávaním lopty, ale je to súčasť hry. Je to skúsené mužstvo, ktoré vie, čo robí. Zajtra si pozriem zápas a určite uvidím, že moji hráči hrali dobre. Toto je Barcelona, ktorú očakávam."

[Adria Albets, Cadena SER] Bol to doteraz váš najlepší zápas od tvojho príchodu do klubu?

"V niekoľkých zápasoch sme mali dobré momenty, ale hrá sa viac ako 90 minút a musíme si vedieť udržať úroveň po celý čas. Sevilla je skvelé mužstvo. Cítime sa nespokojní, ale vo všeobecnosti si myslím, že sme odohrali dobrý zápas."

[Alfredo Martínez, Onda Cero] Čo povieš k práci rozhodcu?

"Nerád hovorím na túto tému. Myslím si, že na takéto otázky by mali rozhodcovia odpovedať sami na pozápasových konferenciách. Ich práca je veľmi náročná."

[Helena Condis, Cadena COPE] Máš dojem, že ste čas po vylúčení Koundého nevyužili naplno?

"Vtedy sme hrali dobre, ale chýbala nám trpezlivosť a niekedy aj správne rozhodnutia. Abde mal dnes trochu problémy, ale Ousmanemu sa za to celkom darilo. Pokúšali sme sa, centrovali sme a strieľali, ale nepodarilo sa streliť víťazný gól."

[Xavi Lemus, TV3] Je teraz vašim najväčším problémom efektivita?

"Nie, nemyslím si to. Niekedy potrebujeme hlbšie pochopiť konkrétne momenty počas zápasu. Hráči nie vždy prijímajú správne rozhodnutia. Súper to využíva a dokáže nám skomplikovať hru. Ak by Dembélého strela padla do bránky, hovorili by sme o skvelom zápase, ale kvôli výsledku nemôžeme byť úplne spokojní."

[Diario Deportes] Čo si myslíš o hre Seville?

"Má veľmi skúsené mužstvo, ktoré sa dokáže veľmi dobre brániť. V obrane aj v zálohe má veľa silných hráčov, kvôli čomu sme museli častejšie využívať krídla. Ale myslím si, že dnes sme boli lepší a zaslúžili sme si viac."

zdroj: BarçaTV
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

5 komentáre
2021-12-22 00:36:35
Treba takto pokračovať a tie výsledky prídu....formu si celú sezónu neudrží žiaden klub , tie stratené body už nedobehneme , ale o tu LM by som sa nebál ak to pôjde takto ďalej....na Európu to ešte pár rokov asi nebude , ale v Španielsku snáď budeme kandidat na titul snáď už o rok ....
2021-12-22 00:52:07
Chybí dobrý útočníci, nebylo koho tam poslat .... už aby byl zdravý Fati a přišel aspon Cavani. Jinak intenzita a domance hry v první půli spokojenost. Co jsem ale vůbec nepochopil, bylo nasazení Lengleta do přesilovky....to byl podle mě přehmat jako prase.