Xavi Hernández sa od začiatku svojho pôsobenia na Camp Nou v úlohe trénera prvého tímu borí s problémami v kádri. Aj v prvom zápase v novom roku bude musieť plátať diery v zostave. Tréner Barcelony nebude mať k dispozícii približne desať hráčov.

Už dlhšie sú zranení Martín Braithwaite, Sergi Roberto, Ansu Fati, Pedri či Memphis Depay. Poslední traja hráči majú veľmi blízko k návratu na ihriská, ale všetko nasvedčuje tomu, že v nominácii na Malorku budú ešte chýbať. Z tohto dôvodu bude útok Barcelony zostavený z hráčov ako Dembélé, Ez Abde a Ferran Jutglà. Klub čoskoro opustia Luuk de Jong a Yusuf Demir a Xavi vo svojich plánoch nepočíta ani s Philippem Coutinhom. Sergiño Dest mal nedávno problémy s preťaženým svalom na nohe a nie je známe, či bude môcť hrať.

Posledné absencie hlási záložná formácia. Xavi príde na zápas proti Malorke o dvoch záložníkov základnej zostavy - Gaviho a Sergia Busquetsa. Obaja sú suspendovaní na jeden zápas kvôli piatim žltým kartám. Tréner musí v zálohe vymyslieť úplne nové riešenia. Na post pivota by mohol nasadiť Frenkieho de Jonga alebo Nica Gonzáleza a pre Riquiho Puiga by to znamenalo šancu zažiariť pod vedením nového trénera.

Z dôvodu pozitívneho testu na koronavírus si v zápase proti Malorke nezahrá ani Lenglet, ktorý pod Xavim dostáva viac príležitostí. V defenzíve je však dostupných viacero hráčov a ak chce Xavi na Malorku poslať rozostavenie na troch obrancov, môže staviť na Garcíu, Umtitiho alebo Minguezu. Dani Alves mal takisto pozitívny test na covid, ale hrať by nemohol aj tak, pretože ho Katalánci nestihnú zaregistrovať. Z tohto dôvodu určite nebude hrať ani Ferran Torres. Sport informuje, že Alves a Lenglet budú v karanténe desať dní a ich účasť v nasledujúcich zápasoch závisí od ďalších testov na covid.

zdroj: sport.es mundodeportivo.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

7 komentáre
2021-12-28 11:35:18
Tak Lenglet, Brait, Roberto nie sú ani veľké straty.

Fati a Pedri aj keby sa už cítili dobre nemôžu hrať celý zápas. Akurát Busq a Gavi sú straty. Na druhú stranu aspoň viac oddychnu
2021-12-28 11:36:00
Najväčšia dilema je kto na pivota. Moc tam nechcem videt frenkieho, ale ten kazí aj na CM. Asi treba vyskúšať počas zápasu obidvoch.