Káder prvého tímu FC Barcelona je zdecimovaný zraneniami a pozitívnymi prípadmi na covid. Prvý, kto sa dnes môže vrátiť do tréningov, je Clement Lenglet. Všetko závisí od výsledku dnešného testovania.

Xavi Hernández povedie prvý tréning v novom roku už dnes od 18:00. Barcelona sa bude pripravovať na zajtrajší zápas proti Malorke. Tréner má v každom prípade značné problémy s kádrom, pretože mu chýba množstvo hráčov kvôli zraneniam a koronavírusu.

Xavi má v súčasnosti k dispozícii len deviatich hráčov prvého tímu: Ter Stegen, Neto, Piqué, Araujo, García, Mingueza, Frenkie de Jong, Riqui Puig a Luuk de Jong. Zajtra majú šancu hrať aj Ferran Jutglà a Nico González, pričom s tímom trénuje aj brankár Iñaki Peña.

Pozitívny výsledok testu na covid mali Dani Alves, Clement Lenglet (obaja 27. decembra), Alba, Balde (28. decembra), Umtiti, Dembélé, Gavi (29. decembra) a Coutinho, Dest a Abde (30. decembra). Naďalej na maródke sú  Pedri, Sergi Roberto, Ansu Fati, Braithwaite, Ferran Torres a Memphis Depay. Z dôvodu suspendácie kvôli žltým kartám nemôžu hrať Sergio Busquets a Gavi. Demir na druhej strane čaká na predčasné ukončenie hosťovania v katalánskom klub a preto netrénuje s mužstvom.

Najbližšie k návratu na trávniky má Clement Lenglet, pretože od momentu pozitívneho výsledku na covid uplynulo už 7 dní. Francúz dnes bude môcť trénovať s mužstvom za predpokladu, že bude mať negatívny výsledok dnešného testu. Dani Alves na druhej strane čaká na registráciu, takže proti Malorke nenastúpi určite.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: Shutterstock

Diskusia

3 komentáre
2022-01-01 14:34:26
Tych 7 dni u Lengleta mi nejak nevychadza.
2022-01-01 14:34:52
Od 27.dec. do 1. jan. je 7 dní?