Tréner FC Barcelona dnes na Nový rok absolvoval tlačovú konferenciu pred zajtrajším zápasom La Ligy proti Malorke. Xavi okrem iného vyjadril svoje počudovanie nad tým, že vedenie La Ligy nepreložilo zápas aj napriek tomu, že v kádroch oboch klubov je množstvo absencií.

[Marc Brau, Barça TV] Pred vianočnou prestávkou si hovoril, že mužstvo sa vyvíja a ide správnym smerom. Myslíš si, že je zajtrajší zápas dobrou príležitosťou udržať sa vo forme aj napriek mnohým absenciám?

"Naša situácia je smutná, máme až 17 hráčov, ktorí nemôžu hrať. Dnes sme získali Samuela Umtitiho, ktorý mal negatívny test. Myslím si, že v tomto momente sa mal zápas preložiť. Aj Malorka má veľa absencií. Keď Sevilla nemala dostupných hráčov z Južnej Ameriky, zápas bol preložený. Myslím si, že aj náš zápas proti Malorke by sa mal preložiť kvôli lepšej konkurencii. Ale pravidlá sú také, aké sú, takže zajtra musíme vybehnúť na trávnik a vyhrať. Nejedná sa mi o výhovorku, jednoducho taká je realita. No zabojujeme o tri body, ktoré sú pre nás veľmi dôležité."

[Ramon Salmurri, Catalunya Radio] Čo si myslíš o situácii Ousmane Dembélého? Je isté, že nepredĺži zmluvu?

"Rokovania tohto typu sú veľmi náročné. Je to proces, ale naďalej zostávam optimistom. Agenti nerozumejú situácii svojho klienta. Rozprávam sa s ním, uvidíme. Necítim sa sklamaný. V súčasnosti majú obe strany od dohody ďaleko, ale dúfam, že Ousmane zostane. Je to hráč, ktorý robí rozdiel, môže byť jedným z najlepších hráčov na svojej pozícii."

[Marta Ramón, RAC1] Podarilo sa vám kúpiť Ferrana Torresa, ale stále máte problémy s jeho registráciou. Znepokojuje ťa táto situácia?

"Ferran Torres je veľký prestup. Je to skvelý hráč a skvelý človek. Doteraz spolupracoval s veľmi dobrými trénermi a ukázal svoje schopnosti, dokáže hrať na rôznych postoch. Už sa nevie dočkať, kedy sa dostane do hry. Teraz zostáva vyriešiť otázku platového stropu. Klub musí prijať rozhodnutia a opatrenia, ktoré nám umožnia Ferrana zaregistrovať. Čakáme na neho, pretože je to skvelý transfer."

[Cadena SER] Čo si myslíš o možnosti prestupu Álvara Moratu? Bude téma Erlinga Hålanda uzatvorená, ak ho Barcelona kúpi?

"Môžeme hovoriť o hráčoch, ktorí sú v našom tíme. Doteraz sme získali Daniho Alvesa a Ferrana Torresa, všetko ostatné sú len domnienky. Hovoríš o Hålandovi, ale ten v Barcelone nehrá, takže nemá zmysel o tom hovoriť."

[German García, Radio Nacional] Čo si myslíš o tom, že La Liga neprekladá zápasy aj napriek tomu, že v mužstvách je množstvo pozitívnych prípadov na covid a napríklad Liga ACB preložila zápas medzi Barcelonou a Realom?

"To nie je otázka na mňa, ale na ľudí, ktorí o tom rozhodujú. My máme až 17 hráčov, ktorí nemôžu hrať. Fanúšikovia chcú sledovať skvelé zápasy. La Liga si takúto situáciu nemôže dovoliť. Ani my, ani Malorka, nezahráme vo svojom najsilnejšom zložení. Nerozumiem tomu, ale musíme hrať."

[Cadena COPE] Uviedol si, že ak Dembélé nepredĺži zmluvu, tak sa na neho budeš spoliehať do konca sezóny. Myslíš si, že fanúšikovia na neho budú pískať?

"Vždy sa pozeráte priďaleko dopredu. Len som povedal, že rokovania prebiehajú. Musíme počkať."

[Alejandro Segura, Radio Marca] Sú šance Ansu Fatiho, Pedriho a Depaya hrať v zajtrajšom zápase nulové?

"Ich rehabilitácia prebieha dobre, už trénujú s mužstvom, ale ešte nie sú na 100% pripravení hrať. Sú veľmi blízko, ale zajtra je to ešte priskoro."

[Alfredo Martínez, Onda Cero] Pokiaľ ide o koronavírus, máte veľkú smolu. Rovnaké je to so zraneniami. V poslednom čase vám chýba trochu šťastia, však?

"Taká je situácia. Ale sme nastavení pozitívne, zajtra si ideme pre víťazstvo. Aj Malorka má ťažké obdobie a veľa absencií. Sme Barcelona a bez ohľadu na to, kto hrá, musíme byť pripravení dať zo seba všetko a bojovať o víťazstvo."

[Francesc Latorre, TV3] Myslíš si, že odkedy si sa pripojil k tímu, je na hráčoch vidieť viac sebadôvery?

"Áno, myslím si to. Ak sa pozrieme na posledné dva zápasy proti Elche a Seville, zahrali sme dobre. Prvých 45 minút proti Elche je najlepší polčas počas môjho pôsobenia. Aby sme boli úplne šťastní, potrebujeme výsledky. V týchto dvoch zápasoch sme boli lepší, ale získali sme 4 body. Chce to trpezlivosť a naďalej pracovať."

[Jordi Gil, Sport] Bude chcieť klub vzhľadom na problémy s predĺžením zmluvy s Ousmane Dembélém predať hráčov ako Coutinho a Umtiti?

"Klub pracuje po celý čas. Máme mesiac na prestupy a uvidíme, čo sa stane. Ale na to, aby sme mohli niekoho kúpiť, musíme prv niekoho predať."

[David Ibañez, Mediaset] Čo si povedal Dembélému, aby si ho presvedčil k zotrvaniu v Barcelone?

"Je normálne, že som mu povedal, že ho potrebujeme, pretože je pre nás dôležitým hráčom, ktorí robí rozdiel. V poslednom čase mu neprialo šťastie, napríklad v zápase proti Seville. Vie, že by bol pre nás kľúčový. Máme športový projekt, ktorý by pre neho bol zaujímavý. Ja s ním môžem hovoriť len o športových záležitostiach, o finančnej stránke musia hovoriť iní."

[Maria Garrido] Dostane zajtra Riqui Puig vzhľadom na absenciu množstva hráčov možnosť predviesť svoje schopnosti?

"Áno, takéto zápasy sú dobrou šancou. Či dostane 10, 15 alebo 30 minút, toto je čas, ktorý môže využiť na to, aby dokázal, prečo je tu. A nie je to len o ňom, ale aj o ostatných hráčoch."

[Mundo Deportivo] Aký je dôvod, že si taký optimistický ohľadom predĺženia zmluvy s Dembélém?

"Optimizmus mi dodáva náš športový projekt. Myslím si, že nikde by nebol šťastnejší ako v Barcelone. Pre mňa je to najlepší klub na svete a to isté chcem ukázať aj mojim hráčom. Myslím si, že tomu rozumie, preto k tejto veci stále pristupujem pozitívne."

[Television Española] Obávaš sa, že množstvo absencií v kádri môže spôsobiť, že vaša dobrá forma z poslednej doby sa v zajtrajšom zápase nemusí prejaviť?

"Na zajtrajší zápas sa pripravujeme s dostupnými hráčmi a budeme bojovať o víťazstvo. Sme Barcelona a každý, kto za nás hrá, musí byť pripravený. Ale samozrejme, že mám obavy, pretože mám nedostupných množstvo hráčov. Nepreloženie tohto zápasu je pre mňa nepochopiteľné."

[El 10 del Barca] Aké sú najlepšie vlastnosti Ferrana Torresa?

"Tento hráč je kompletný futbalista s veľkou osobnosťou. Vie hrať na viacerých postoch v útoku, vie strieľať góly. Navyše vie hrať jeden na jedného, hlavičkovať. Určite bude schopný nám veľmi pomôcť."

[Jijantes] Ako vyzerá situácia Luuka de Jonga a Yusufa Demira?

"Sú členmi mužstva, majú s nami platné zmluvy. Sú našimi možnosťami do hry. Klub pracuje na príchodoch aj odchodoch, aby sme vylepšili nás platový limit, ale v súčasnosti sú Demir a De Jong členmi nášho tímu."

zdroj: BarçaTV
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

8 komentáre
2022-01-01 18:12:09
Takze je to.v podstate take ako sa cakalo, agenti citia proviziu a ukecaju dembeleho lebo inde dostane vacsi plat celkom isto. Xavi sa moze rozkrajat ale toto je stratena bitka
kluc Premium
2022-01-01 18:13:55
Nechápem tú trpezlivosť okolo Dembelého.
A Ferran na viac postov, to nie, to sa v Barcelone nemôže :D