Katalánci vykročili do nového roka správnou nohou, keď dokázali zdolať Malorku na jej pôde a do tabuľky La Ligy si pripísali veľmi dôležité tri body. Čo nám stretnutie prinieslo?

Najlepšie: Tri body a návrat Pána brankára

Katalánci dnes odohrali solídny zápas aj napriek množstvu absencií v kádri. Xavi určite zlepšil organizáciu hry a mužstvo kontrolovalo hru po väčšinu zápasu dokonca aj so štvoricou stopérov v obrannej formácii a experimentálnymi formáciami v zálohe a v útoku. V dobrom svetle sa predstavili Nico, Ilias a Araujo. Jednu zo streleckých príležitostí premenil Luuk de Jong a Jutglà po celý zápas tvrdo pracoval v narúšaní rozohrávky súpera. To mužstvu umožnilo zvíťaziť na pôde Malorky a poskočiť v tabuľke na piate miesto. Je však potrebné priznať, že Blaugranas získali plný počet bodov vďaka fenomenálnemu zákroku Ter Stegena v závere stretnutia.

Najhoršie: Nervózna koncovka

Nestalo sa to po prvýkrát, že Barcelona po odchode dôležitých hráčov stratila kontrolu nad zápasom. Po vystriedaní Nica prišli hostia o prevahu v strede poľa a Malorka získala efektivitu v posledných 20 minútach zápasu. Domáci vtedy vyslali na bránku Ter Stegena hneď 8 z 13 striel a jedna mala gólové parametre, nebyť skvelého zákroku nemeckého gólmana. Samozrejme, bolo ťažké očakávať, že Barcelona by bola schopná kontrolovať dianie na ihrisku po celý zápas v takejto experimentálnej zostave, ale nervózne koncovky sú v prípade Barcelony nechceným štandardom.

zdroj: fcbarca.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

5 komentáre
2022-01-02 23:51:44
Jsem hrdej na tenhle tým! Každým zápase víc. Nejen kvůli tomu, jakým stylem hrají, ale že do toho dávají vše. Pak se projeví emoce a vůle vítězit!
2022-01-03 02:20:30
No nevím jestli nervózní koncovka byla hlavní problém v tomhle zápasu. Ty zmatky v obraně byly mnohem horší, situace při bránění standartek, kdy tam byli 3 hráči Mallorcy proti 1 obránci