Luuk de Jong bol hrdinom Barcelony v zápase s Malorkou, pretože práve jeho gól rozhodol o víťazstve tímu a navyše zaujal parádnou strelou nožničkami. Holanďan neskrýval spokojnosť so svojim výkonom v zápase.

Čo znamená toto víťazstvo pre mužstvo?

"Myslím si, že veľa. Je to ťažké obdobie po náročnej prvej polovici sezóny. Chceli sme dobre začať druhú polovicu súťaže a nový rok. Celé mužstvo si zaslúži pochvalu, tvrdo sme pracovali a najmä Marc predviedol skvelý zákrok, ktorý bol veľmi dôležitý. Víťazstvo je pre nás dôležitým krokom do ďalšej časti sezóny."

Aké dôležité je pre teba to, že si dnes strelil gól? Predtým si mal dve príležitosti, nemal si ďaleko k streleniu najkrajšieho gólu tejto sezóny.

"Útočník musí vždy strieľať góly, dodávať ich mužstvu. Vždy tvrdo pracujem. Pre mňa mužstvo tvorí každý hráč a je jedno, kto skóruje, ale úlohou útočníka je v konečnom dôsledku strieľať góly. Mám radosť, že som mohol streliť dôležitý gól, vďaka ktorému sme vyhrali. Bohužiaľ to tam nepadlo po nožničkách, myslím si, že by to bol najkrajší gól mojej kariéry."

Čo znamená toto víťazstvo v kontexte budúcnosti? Dnes vám chýbalo množstvo hráčov kvôli zraneniam a covidu. Myslíš si, že je to dobrý spôsob, ako zlepšiť vašu situáciu?

"To ukazuje, že máme široký káder s mnohými hráčmi, ktorí sú pripravení, keď je to potrebné. Také veci sa stávajú. Myslím si, že v športe, najmä na najvyššej úrovni, neexistujú výhovorky, vždy musíte byť pripravení, keď sú iní zranení. To svedčí o sile mužstva, pokiaľ si s tým dokáže poradiť. Tak ako sme videli dnes, dokonca aj mladí a z rezervy, ktorí tvrdo pracujú, rozvíjajú sa a naberajú na sebavedomí, vyhrávajú zápas. Dúfam, že v tom budeme môcť pokračovať."

zdroj: BarçaTV
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

7 komentáre
2022-01-03 00:04:13
Ďakujeme Luuk za 3 body veľmi dobrý výkon ?♥️ ?
2022-01-03 00:09:17
Lukostrelec nech je rád, že tam dnes jeden zaklincoval, na nožničky a pätičky budeš mať ešte asi šancu pri súčasnej maródke