FC Barcelona už zajtra nastúpi na svoj prvý zápas Copa del Rey v tejto sezóne. Súperom Xaviho zverencov bude treťoligový Linares, no káder prvého tímu Blaugranas je naďalej veľmi oslabený kvôli početným zraneniam a pozitívnym prípadom na covid. V 1/16finále Kráľovského pohára však môžu dostať šancu aj hráči rezervy.

Pohárový zápas na pôde Linares by mal byť pre Kataláncov jednoduchý, ale zdanie klame. Katalánci pristúpia k stretnutiu po náročnom boji na pôde Malorky a s početnými absenciami. Tréner musí mať na pamäti aj blížiace sa súboje proti Granade a Realu Madrid. Dobrou správou je, že negatívny výsledok testu na koronavírus mali Jordi Alba a Dani Alves. Obaja sa vrátili do tréningov a Brazílčan už bude k dispozícii na zajtrajší zápas.

Nakazení sú však Pedri a Ferran Torres, hoci nová posila Barcelony ešte nie je zaregistrovaná a naďalej nemá zelenú ani od lekárov. Xavi však môže byť sklamaný z toho, že k dispozícii nebude mať Pedriho. Klub dúfal, že záložník sa vráti na zápas proti Linares, v ktorom by odohral približne pol hodinu. Proces návratu sa však v jeho prípade oneskorí, čo nie je dobrou správou pred nadchádzajúcim stretnutím proti Realu Madrid. Nové pozitívne prípady však vyvolávajú obavy v klube, pretože Pedri aj Ferran Torres včera trénovali s mužstvom. Zatiaľ však neboli hlásené žiadne nové pozitívne prípady. Klub naďalej čaká na negatívne výsledky testu v prípade Dembélého, Desta, Gaviho, Coutinha, Ez Abdeho a Baldeho.

Do hry by sa mal vrátiť Sergio Busquets, ktorý si v zápase proti Malorke oddýchol z dôvodu suspendácie, kvôli žltým kartám. Záložník nehral dva týždne z dôvodu vianočnej prestávky, preto by sa v zápase proti Linares mohol objaviť v základnej jedenástke. Katalánsky denník Sport uviedol, že povolaní by mohli byť aj Memphis Depay a Ansu Fati. Iný názor má madridský denník AS, ktorý píše, že Xavimu budú k dispozícii až na stretnutie proti Granade. Tréner Barcelony na tlačovke potvrdil informácie AS.

Kto teda môže nastúpiť v základnej zostave? V Copa del Rey by mohol v bránke dostať šancu Neto. Problémy Oscara Minguezu v konfrontácii proti Malorke naznačujú, že na pravej strane obrane by mal nastúpiť Dani Alves a odohrať svoj prvý oficiálny zápas po návrate na Camp Nou. Účasť Nica Gonzáleza závisí od jeho zdravotného stavu a oddýchnuť by si mohol Frenkie de Jong. Ako stopér si môže zahrať Clement Lenglet či Samuel Umtiti. Ak nakazení útočníci nebudú mať negatívny test na koronavírus, od prvej minúty by sa na ihrisku mali predstaviť Ilias Akhomach, Luuk de Jong a Ferran Jutglà. Šancu môže dostať niekto iný z hráčov rezervy a v poslednom čase s mužstvom trénovali Álvaro Sanz, Mika Marmol, Arnau Comas, Lucas de Vega a Guillem Jaime. Sport však zdôrazňuje, že na ihrisku musí byť minimálne sedem hráčov prvého tímu.

zdroj: sport.es as.com BarçaTV
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

3 komentáre
Marian Premium
2022-01-04 14:00:45
Poprosím doplniť Daniho Alvesa do tipovačky. Collada môžete vyradiť z ponuky záložníkov, nie je registrovaný v klube. Vďaka.
jirkam Premium
2022-01-04 14:25:06
Utkání je zítra na Sport2