Xavi Hernández sa na tlačovej konferencii vyjadril k dnešnému zápasu proti Linares. Katalánci mali v zápase určité problémy, ale nakoniec dokázali vyhrať a postúpiť do ďalšieho kola.

[Ramon Salmurri, Catalunya Radio] Linares vás v prvom polčase prekvapil a strelil gól. V druhom polčase ste zmenili taktiku, presunul si Nica Gonzáleza a vrátili ste sa k rozostaveniu 4-3-3. Čo ste týmto chceli dosiahnuť?

"Pri góle Linares sme urobili chyby, ktoré by sa nemali stať. Pri systéme 3-4-3 existuje väčšie riziko. Potrebovali sme nad súperom dominovať ešte viac a predviesť naše schopnosti. Očakávali sme, že to budeme my, kto bude diktovať hru. Dani Alves pomáhal mužstvu v strede poľa. Naša hra v druhom polčase vyzerala plynulejšie. Po dosiahnutí dobrého výsledku sme sa mohli dlhšie držať na lopte. Súper nám narobil najviac škody po krídlach. Zápas sme už chceli až do konca kontrolovať."

[Marta Ramón, RAC1] Miestami ste v tomto zápase trpeli. Ako ponaučenie si odveziete z Linares?

"Hráčom som povedal, že sme lepší ako súper, ale mohli sa prihodiť dve veci - zbytočná červená karta alebo strata koncentrácie. Takéto veci môžu mať veľmi zlé dôsledky. V prvých minútach sa nám veľmi nedarilo, takže som bol na lavičke dosť nervózny. Vyhrali sme a celkovo sme hrali dobre, no relaxovať sme veľmi nemohli."

[Adria Albets, Cadena SER] Jutglà povedal, že si mal počas prestávky motivačný rozhovor. Mal si vtedy obavy, že zápas nevyhráte?

"Môžeme hovoriť tri hodiny o taktike, ale víťazstvo bolo otázkou viery a motivácie. Chcel som, aby hráči hrali intenzívnejšie, lepšie pochopili hru a vedeli, čo je v danom momente potrebné urobiť. Boli sme lepší ako Linares, ale na výhru bola potrebná viera. Počas prestávky sme boli v pozícií vypadávajúceho, preto bolo potrebné viesť úprimný rozhovor."

[Helena Condis, Cadena COPE] Ako hodnotíš Dembélého, ktorý nastúpil po prestávke a strelil dôležitý gól? Stále nepredĺžil zmluvu, hovoril si s ním po tomto zápase?

"Hovorili sme len o športových záležitostiach. Potrebovali sme ho, urobil rozdiel, strelil gól a mohol aj druhý. Mám radosť z jeho hry a pokiaľ ide o futbalové veci, viac k tomu nemám čo dodať."

[Alfredo Martínez, Onda Cero] Aké dôležité sú tieto víťazstvá pre budovanie sebavedomia? Bol to jeden z tých momentov, kedy je možné viac prehrať ako získať?

"Áno, bol to náročný zápas. Všetci od nás očakávali vysokú výhru, ale futbal už taký nie je. Dosiahnuť takéto výsledky je čoraz ťažšie, pretože súperi z nižších sú dobre organizovaní. V takýchto zápasoch majú problém všetky mužstvá z Primera Division. Dnes sme trpeli, ale vyhrali sme a sme šťastní. Teraz budeme myslieť na Granadu."

zdroj: BarçaTV
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

4 komentáre
2022-01-06 00:01:34
Nemá zmysel hodnotiť toto mužstvo. Treba si uvedomiť, že toto mužstvo si vybralo predch. vedenie. Najprv si to musí Xavi poskladať a potom môže niekto hodnotiť. O tom, že Barca je v kríze svedčí, že Xavi má už tretí zápas rovnaké rifle ✌?on by sa pre Barcu aj rozdal ?Vďaka bohu za ňho. ??
2022-01-06 01:24:19
Araujo zraneny na niekolko mesiacov btw ?