V programe 'Onze' sme si včera mohli vypočuť platy niektorých hráčov FC Barcelona. Katalánska televízia TV3 bola za zverejnenie týchto informácií skritizovaná.

Medzi najlepšie zarábajúcimi hráčmi Blaugranas sú traja kapitáni: Piqué, Busquets a Alba. Na špici zoznamu sa nachádzajú aj Coutinho, Umtiti a Dembélé ako aj Ter Stegen. Katalánsky klub si však v prípade Coutinho trochu vydýchne, nakoľko Brazílčan odchádza na hosťovanie do Aston Villy, ktorá uhradí prevažnú časť jeho platu vo výške 16 miliónov eur v hrubom. Gerard Piqué zarábal v Barcelone pred znížením svojej mzdy až 28 miliónov eur v hrubom. Lluis Canut však tvrdí, že Piqué však dostal aj napriek zníženiu plnú pôvodnú čiastku, pretože mu bola vyplatená prémia za vernosť za naplnenie celej dĺžky zmluvy.

Za Piquém sú na zozname Sergio Busquets (23 miliónov), Jordi Alba (20), Samuel Umtiti (20), spomínaný Coutinho (16), Ter Stegen (14), Dembélé a Sergi Roberto (obaja po 12 miliónov). Na druhej strane, Leo Messi mal pred odchodom zarobiť 135 miliónov eur v hrubom za sezónu. V prípade Griezmanna to bolo 21 miliónov. Známy ekonóm Marc Ciria tieto správy kritizoval, pretože podľa neho si novinári pletú plat netto a brutto a k základnému platu pripočítavajú vernostný bonus.

zdroj: as.com mundodeportivo.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

14 komentáre
2022-01-07 15:53:37
Robertov plat je čistý Joke bývalé vedenie su idiotmi tisícročia!
2022-01-07 15:53:54
Busketc ma plat ako keby behal 90 minut rýchlosťou 40km/h a neprehral jediný súboj...