O tom, že rozhodcovia v Španielsku nemajú ľahký život, svedčia aj udalosti z posledného obdobia. Rozhodcovia sa svojimi otáznymi rozhodnutia počas zápasov postarali o veľké kontroverzie. K ich práci sa vyjadrujú hráči, tréneri či dokonca jednotlivé kluby, čo vyvolalo hádku medzi Gerardom Piquém a trénerom Villarrealu Unaiom Emerym.

Obranca Barcelony nedávno komentoval spornú situáciu pred pokutovým kopom v prospech Realu Madrid v zápase proti Valencii. Údajný faul na Casemira nahneval Valenciu natoľko, že na svojom oficiálnom profile napísala: "Zdá sa, že krádež v Madride je niečo, čo sa opakuje." Piqué na tento príspevok reagoval slovami: "Nehovorte to nahlas, pretože vás suspendujú." Na Piquého príspevok zas reagoval tréner Villarrealu Unai Emery na tlačovej konferencii pred včerajším zápasom proti Atléticu Madrid, ktorý v tejto súvislosti spomenul ruku Piquého v zápase proti Villarrealu.

"To, čo Piqué urobil nedávno, bola ruka a pokutový kop. Jasne hral rukou a ten zápas sme prehrali. Po stretnutí povedal, že to nebola penalta a neskôr protestoval tweetmi v prípade iného zápasu, zamiešal sa do iných vecí... Musí byť úprimný a neklamať ľudí. Spomenul som si na to, pretože tento pokutový kop nenariadil ani VAR a to bolo tragické. A potom, namiesto toho, aby mlčal, povedal to, čo povedal, aby zmiatol ľudí... Zdá sa, že nie sme čestní a lojálni voči rozhodcom, VAR a futbalu," uviedol Emery.

Reakcia Piquého na seba nenechala dlho čakať. Obranca stručne reagoval pod jedným z článkov: "To povedal človek, ktorý sa aj po troch rokoch naďalej sťažuje na rozhodcu kvôli 6:1. Vyrovnaj sa s tým, Unai," napísal obranca a doplnil text s vyjadrením Emeryho na tému stretnutia Barcelony s PSG.

zdroj: marca.com mundodeportivo.es sport.es
foto: twitch

Diskusia

7 komentáre
2022-01-10 11:25:27
Savage ?
2022-01-10 11:35:26
Unai byl vždycky mentál. Stačí se na něj podívat, když sedí na lávce.