Potvrdili sa správy médií, že Barcelona by mohla vďaka predĺženiu zmluvy s jedným z hráčov zaregistrovať Ferrana Torresa. Nečakane sa ukázalo, že týmto hráčom je Samuel Umtiti.

Pôvodná zmluva v prípade Umtiti bola platná do júna 2023, no všetko poukazovalo na to, že klub sa bude chcieť zbaviť obrancu už v januári. Veď v prebiehajúcej sezóne odohral len jeden zápas. Klub však miesto toho oficiálne informoval o tom, že predĺžil zmluvu s Francúzom o ďalšie tri roky, teda do 30. júna 2026. Umtiti súhlasil so znížením platu na obdobie trvania platnosti pôvodnej dohody. Barcelona tak bude môcť zaregistrovať Ferrana Torresa.

Novinári teraz špekulujú o tom, s akým platom Umtiti vlastne súhlasil. Gerard Romero tvrdí, že obranca si znížil plat o 10%. Javi Miguel zase uviedol, že Umtiti mal za jeden a pol roka zarobiť 25 miliónov a po predĺžení zmluvy dostane za štyri a pol roka 30 miliónov. Médiá ďalej tvrdia, že Francúz zároveň súhlasil s odchodom na hosťovanie, zatiaľ čo Cadena SER informuje, že existuje klauzula, ktorá Umtitimu umožňuje odchod zadarmo.

zdroj: fcbarcelona.com
foto: Shutterstock

Diskusia

14 komentáre
2022-01-10 13:05:40
No ak je to pravda, musim povedať že toto bol vynikajúci ťah od vedenia. Zabili 2 muchy jednou ranou.
2022-01-10 13:06:55
Win pre Barcu?Nielenže Ferran môže byť zaregistrovaný díky tomu ale teraz aj Umtiti bude prodejný díky tomu zníženému platu. Takže Barcelona môže Umtitimu ďakovať, že na to pristúpil ✌️