Gerard Piqué poskytol rozhovor pre Movistar+, v ktorom hovoril o nadchádzajúcom stretnutí proti Realu Madrid, ktoré sa odohrá už v rámci semifinále Španielskeho superpohára.

"Superpohár je ďalší titul a ukázali sme, že z historického hľadiska bojujeme o všetky trofeje. Teraz je to rovnaké, chceme pozdvihnúť trofej. Clásico v semifinále bude veľmi komplikované, ale myslím si, že k zápasu pristupujeme v dobrom momente. Rozvíjame sa, som optimista. Myslím si, že dobre zabojujeme o postup do finále."

"V situácii, v akej sme, nás každé víťazstvo veľmi posilňuje. Ak získame trofej, dodá nám to sebavedomie do ďalších mesiacov, vďaka tomu sa rozvinieme ako tím. Španielsky superpohár sme nezískali už dlhší čas a je to súťaž, v ktorej sa nám pri pohľade do histórie darilo dobre."

"Súčasný formát je komplikovanejší, jeden zápas v semifinále a finále na neutrálnej pôde dáva všetkým väčšie šance na výhru súťaže, najmä pri súčasnom futbale, pretože účastníci sú na vysokej úrovni. Ak postúpili, tak preto, lebo v uplynulej sezóne sa dostali do finále Copa del Rey alebo skončili medzi štvoricou najlepších v La Lige. Ide o dvojicu veľmi vyrovnaných zápasov, vyžadujú množstvo práce a šance sú zvyčajne 50 na 50."

"Real si udržiava základ, ktorý mu priniesol veľa úspechov. V strede poľa sa Casemiro, Kroos a Modrić poznajú veľmi dobre. Ich výkonnosť bola v priebehu rokov veľmi vysoká. V útoku sú Benzema a Vinicius herne aj gólovo na najvyššej úrovni. Mužstvo sa dokáže z obrany veľmi dobre vytiahnuť, cíti sa komfortne aj bez lopty. Poznáme ich veľmi dobre a môžeme im ublížiť. Bolo nespravodlivé, že z Camp Nou si odviezli tri body. Bola tam šanca Desta za stavu 0:0, ktorá by zmenila zápas. Real medzitým strelil gól z prvej akcie. Z psychického hľadiska sa nás to dotklo, ale situácia sa zmenila."

zdroj: sport.es mundodeportivo.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

3 komentáre
2022-01-10 22:15:34
Bojím se kdo bude bránit Viniciuse
2022-01-10 22:30:03
Ako by žil na mesiaci, odkiaľ berie ten optimizmus o získavania trofeji ? Veď by mali problem vyhrať aj slovensky pohar.......