Záložník FC Barcelona dnes absolvoval tlačovú konferenciu pred zajtrajším zápasom semifinále Španielskeho Superpohára proti Realu Madrid. Busquets očakáva vyrovnanú partiu.

[Barça TV] V akom stave je mužstvo? Ste pripravení zabojovať o trofej? Aký zápas zajtra očakávaš?

"Máme ambície a túžbu siahnuť na prvú trofej v sezóne. Sú to len dva zápasy a môžeme to dokázať. Ak by sa to podarilo, dodalo by nám to veľa sebavedomia do zvyšku ostatných súťaží. Som rád, že sme tu a budeme môcť čeliť Realu. Myslím si, že to bude vyrovnané stretnutie. Nedávno sme začali novú etapu s novým trénerom a mladými hráčmi a nevieme sa dočkať zápasu."

[Ramon Salmurri, Catalunya Radio] Vzhľadom na vaše posledné zápasy a bodový rozdiel v lige je favoritom Real. Súhlasíš s tým?

"Rozdiel v lige je veľký, ale toto je iná súťaž. Real určite pristúpi k tomuto zápasu s veľkým sebavedomím, ale očakávame vyrovnaný zápas, podobne ako v poslednom zápase na Camp Nou. Mali sme tam svoje šance, dobré momenty. Myslím si, že podobné to bude aj zajtra."

[RAC1] Gerard Piqué je názoru, že k tomuto El Clásicu pristupujete v lepšej forme ako v októbri. Čo sa zmenilo?

"Bolo to dávno, nespomínam si, ale fyzicky sme na tom určite lepšie. Ale máme veľa hráčov, ktorí nie sú pripravení na 100%, pretože sa vracajú po zranení alebo prekonali covid. Ale nechceme niečo zakrývať výhovorkami. Najdôležitejšie je, aby sme boli verní nášmu štýlu, vytvárali si šance. Zajtra hráme proti ťažkému súperovi, ale myslím si, že to bude vyrovnaný zápas. Sme dobre naladení, tento zápas chceme vyhrať."

[Cadena SER] El Clásico ste už dlho nevyhrali. Motivuje vás to, alebo cítite tlak?

"Keď sa začne zápas, na také veci sa zabudne. Dúfam, že zajtra túto zlú sériu prerušíme. Chceme poraziť Real, hrať svojim štýlom, držať sa dlho na lopte a vytvárať nebezpečenstvo. Je tiež potrebné pamätať na to, že v takýchto zápasoch sú dôležité detaily."

[Helena Condis, Cadena COPE] Potvrdila by možná výhra nad Realom slová Laportu o návrate Barcelony?

"Určite by to bolo veľmi dôležité, ale myslím si, že skutočný návrat závisí od mnohých zápasov. Sme však na dobrej ceste, zlepšujeme sa, máme lepšie výsledky. Je však potrebné mať trpezlivosť a ísť krok po kroku. Chceme vyhrávať ďalšie zápasy."

[Alfredo Martínez, Onda Cero] Znamená návrat niekoľkých zranených hráčov, že sa necítite horší ako Real?

"V Superpohári bodová strata z ligy neznamená nič, tu je všetko vyrovnané. Dúfam, že už onedlho budú všetci pripravení na 100%, pretože doteraz sme nemali veľa času na tímové tréningy. Ale myslím si, že sme schopní odohrať dobrý zápas. Je potrebné pamätať na to, že Real je skvelé mužstvo a nemôžeme robiť chyby."

[Alejandro Segura, Radio Marca] Hovoril si o tom, že niekedy nedokážete rozhodnúť zápas. Z čoho to vyplýva a ako sa to snažíte v šatni vyriešiť?

"V lige boli také zápasy, v ktorých sme stratili body kvôli chybám a gólom súpera v koncovke. Naposledy sme remizovali s Granadou, dostali sme červenú kartu a istý čas sme hrali v deviatich, pretože Dani Alves bol za postrannou čiarou. Musíme sa pokúsiť mať dlhšie loptu na nohe a dokázať neutralizovať nebezpečenstvo zo strany súpera. Veľa gólov inkasujeme po štandardných situáciách a rohových kopoch. Niekedy nám jednoducho chýba šťastie. Sú niektoré detaily, nad ktorými musíme prevziať kontrolu a vtedy bude pre nás jednoduchšie dosiahnuť dobrý výsledok."

[Sport] Debutoval si vo veku 20 rokov a bol si považovaný za mladého hráča. Dnes po tvojom boku hrávajú ešte mladší hráči. Čo si o nich myslíš?

"Mám radosť, že do tímu prichádzajú ďalší odchovanci z La Masie. Je to dôležité nielen pre financie klubu, ale aj pre náš štýl. Futbal sa zmenil, všetko je teraz rýchlejšie a mladí hráči musia byť pripravení na hru na najvyššej úrovni ešte skôr. Mladí nám veľmi pomáhajú, ale nemôžeme na nich hodiť priveľkú zodpovednosť. Ale určite sa oplatí využiť ich talent a schopnosti, v náročných časoch budú pre nás mladíci veľmi dôležití."

[Sergi Escudero] Ide o prvé oficiálne El Clásico, ktoré sa odohrá mimo Španielsko. Je nejaký rozdiel v tom, ako k zápasu pristupujete?

"Určite existujú nejaké rozdiely, ale taký je formát súťaže. Musíme myslieť pozitívne, koniec koncov hráme o trofej. Lokálni fanúšikovia sa tešia, že môžu sledovať súboj Realu proti Barcelone. Fanúšikovia na tribúnach si určite užijú."

zdroj: BarçaTV
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

1 komentár
2022-01-11 20:02:54
Priznajme si pravdu,real je úplne iný level,Sergio,toto sme už počuli pred dôležitými zápasmi,a ako to vždy dopadne