Tréner FC Barcelona odpovedal na otázky novinárov na tlačovej konferencii po zápase s Realom Madrid, ktorý Barcelona prehrala.

[Catalunya Radio] Prečo sa si rozhodol pre taktické zmeny v druhom polčase?

"Bol som presvedčený, že dnes je deň pre odvážnych futbalistov. Toto som povedal mojim hráčom pred zápasom. Prehrali sme a odchádzame smutní, ale myslím si, že sa nám podarilo poraziť komplexy. Prvých 20 minút nebolo najlepších, v hre sme potrebovali väčšiu zodpovednosť, nemôžeme tak ľahko strácať loptu. Keď sa Real ujal vedenia, museli sme riskovať. Nakoniec sme stavili na hru na dvoch pivotov, ale riskovali sme, že necháme osamotených Viniciusa a ostatných ofenzívnych hráčov. Dominovali sme, hrali sme dobre a komplexy sme hodili za hlavu. Dokázali sme, že môžeme bojovať s každým. Bohužiaľ sme prehrali a nemôžeme o tom hovoriť nahlas. Je to prehra a sme smutní."

[Marta Ramón, RAC1] Bolí táto prehra menej kvôli tomu, ako ste dnes hrali?

"Myslím, že to bolí, pretože sme prehrali a mohlo to byť iné. Mali sme veľa dobrých momentov. Dominovali sme nad Realom, ktorý sa uzatváral pred vlastnou bránkou a čakal na protiútoky. Pokiaľ ide o našu hru, môžeme byť hrdí. Toto je správna cesta."

Myslíš si, že sa tento zápas mohol skončiť aj iným výsledkom a mohli ste vyhrať?

"Áno, tento zápas sme mohli vyhrať aj my, pretože v mnohých fragmentoch sme dominovali. Horšie to bolo vtedy, keď sme sa báli. Musíme hrať odvážne a s charakterom. Pri protiútokoch Realu sme urobili individuálne chyby, museli sme riskovať a hrať vzadu na troch. Je to sila súpera, vedeli sme o tom, ale nie všetko sa podarilo. Som hrdý na hru, ale smutný z výsledku."

[Alfredo Martínez, Onda Cero] Zdá sa, že mužstvo je čoraz bližšie k tomu, aby hralo na úrovni, ktorú očakávaš, však?

"Mám sladko-kyslý pocit. Prehrali sme, ale v mnohých fázach zápasu sme hrali dobre a dominovali sme nad súperom. Miestami nám chýbala trpezlivosť a skúsenosti. Ale sme na dobrej ceste. Chýbajú nám ešte výsledky, zlomový bod. No budeme to skúšať naďalej."

[Helena Condis, Cadena COPE] Môže odhodlanie hráčov v tomto zápase pomôcť v boji o ďalšie ciele v tejto sezóne?

"Áno, ani raz som sa nesťažoval na prístup žiadneho zo svojich hráčov. Všetci chcú hrať a pomáhať tímu. Niektorí sú mladí a občas je potrebné ich schladiť, ale majú veľmi dobrý charakter. Myslím si, že ideme správnym smerom, ale to musí byť potvrdené aj výsledkami. Nedávno sme mali problémy so zraneniami a koronavírusom, ale teraz sa nám vracajú ďalší hráči a náš káder bude početnejší."

[Xavi Lemus, TV3] Ferran Torres dnes debutoval a Pedri a Ansu Fati sa vrátili po zraneniach. Čo si myslíš o ich hre?

"Všetci traja pomáhali mužstvu. V prvom polčase sme trpeli viac, mali sme ešte trochu komplexy. Druhý polčas bol už lepší. A spomínaní hráči hrali veľmi dobre, ale potrebujú ešte zápasový rytmus. Ansu dokázal, že vie urobiť rozdiel."

[Cadena SER] Cítiš po dnešnom zápase, že ste už na úrovni Realu Madrid alebo vám ešte niečo chýba?

"Čo sa týka dnešného zápasu, tak áno. Ale vo všeobecnosti nie, pretože v lige strácame 17 bodov. Myslím si, že sme si zaslúžili postúpiť do finále. Real je mimoriadne nebezpečný a zabil nás protiútokmi. Pri tom sme urobili chyby. Los Blancos sú mužstvo s najlepšou formou v Španielsku. A my sme na dobrej ceste."

[Radio Nacional] Ako vyzerala šatňa po zápase, boli hráči smutní z prehry alebo boli hrdí na svoju hru?

"Myslím si, že aj oni cítia, že dnes sme mali na to dostať sa do finále. Dominovali sme nad Realom na jeho vlastnej polovici, hrali sme na vysoký presing. Ak prehrať, tak jedine takýmto štýlom."

[Gabriel Sanz, Mundo Deportivo] Luuk de Jong je vo veľmi dobrej forme. Je bližšie k zotrvaniu alebo odchodu z klubu?

"Luuk je súčasťou tímu, v Barcelone nikto nehrá kvôli menu. Hráči hrajú, pretože si to zaslúžia, to je veľmi dôležité. Prečo by som nemal využívať De Jonga, keď strieľa góly a pomáha mužstvu? Je to príklad pre mnohých hráčov. Ak si udržia svoju úroveň, budú hrať naďalej."

[Sport] Na čo si najviac hrdý?

"Myslím, že na pocit, že sme tento zápas mohli vyhrať. Hrali sme, bojovali sme, boli sme odvážni a zodpovední. Všetci hovorili, že Real je favoritom, že môže vysoko vyhrať. Ale nebolo to tak, Barcelona sú zaslúžila postup."

zdroj: BarçaTV
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

9 komentáre
2022-01-13 00:43:24
Ale nechápu proč to za stavu 2:2 nechali vzadu tak opuštěný. Takhle realu stačí se Jakš taks držet a párkrát vyjet na protiútok a je hotovo. Smutný. Na druhou stranu, ten náš útok už není tak bezradny a už je nebezpečný.
2022-01-13 06:39:00
Nech sa na mňa nikdo nehnevá ale real nie vždy hral naplno a keď vystriedal xavi frenkieho barcelona ožila bol to skvelý zápas