Tréner Realu Madrid na pozápasovej tlačovej konferencii vyzdvihol úroveň hry v podaní Blaugranas. El Clásico bolo podľa názoru Carla Ancelottiho vyrovnané.

Hodnotenie stretnutia

"Bol to veľmi vyrovnaný zápas. Dobre sme ho naplánovali. Využívali sme protiútoky, pretože máme hráčov s takými prednosťami. Na lopte sme boli veľmi efektívni a situácie sme nevyužívali z dôvodu únavy, no naše protiútoky počas zápasu boli veľmi efektívne. Zanechali sme za sebou dobré dojmy zo španielskeho futbalu, pretože aj Barcelona hrala veľmi dobre. Narobila nám problémy po centroch, čo zvyčajne nerobila."

Slová Xaviho, že Barcelona bola lepšia

"Nesúhlasím s tým, bol to vyrovnaný zápas. Barcelona mala držanie lopty, ale zaslúžili sme si vyhrať prvý polčas a prvý gól sme inkasovali nešťastne. Nedominovali sme, ale ani oni nedominovali nad nami. Druhý polčas bol ostrejší. Stiahli sme sa, aby sme čakali na protiútoky. Tri góly boli veľkolepé. Hrať v stiahnutom rozostavení nie je veľmi estetické, ale kvalita, ktorú máme vpredu, je priveľká, aby sme to nevyužili."

Zhrnutie

"Veľmi dobre sme útočili, ale mohli sme sa lepšie brániť. Barcelona však odohrala skvelé stretnutie a má hráčov vysokej kvality. Nie je to najdôležitejšia súťaž, ale zápas mal veľký význam pre nás všetkých."

Únava

"Mužstvo je unavené, to je normálne. Fyzická námaha bola veľmi vysoká. Počítame s tým, že sa do nedele zregenerujeme, rovnako aj Alaba."

Diskusia s Piquém

"Povedal som mu, aby odkopol loptu, keď ležal Vinicius, tak ako sme to urobili my v prvom polčase, ale odpovedal, že oni to nikdy nerobia. Odpovedal som mu, že som to nevedel, rešpektujem to."

Lepšia hra Barcelony

"Ansu Fati a ostatní zlepšia úroveň, to je normálne. Barcelona ide hore."

Barcelona vyrovnala po odchode Modrića

"Má ohromnú kvalitu, je ťažké na neho vyvinúť presing. Valverde však strelil gól, ktorý nás dostal do finále. Bez Modrića niečo stratíme, ale s Fedem sme mali dobré nábehy do šestnástky."

zdroj: marca.com
foto: Shutterstock

Diskusia

8 komentáre
2022-01-13 11:23:13
Nadějná hra nás sice může trochu uklidnit. Ale do finále jde real, protože to hrál velmi chytře. Co na tom, že by se mohli stydět, že pouze bránili. Naši neměli hrát tolik na riziko vzadu. Taky chyby ...zejména Busiho byly strašné. Já vím že dobře rozehrává, ale Xavi by tam měl někoho jiného zkoušet. Dejonga nebo Nica.
2022-01-13 11:41:46
Dali 3 góly, Barca len 2. Kto bol lepší a postúpil do finále ? Nebuďme malí chlapci, ktorí sa hrajú niekde na vojakov. Je to smiešne.