Po zápase Barcelony s Realom Madrid médiá informovali, že Joan Laporta mal po zápase proti Realu Madrid príhovor v šatni prvého tímu, podobne ako Xavi Hernández.

"Sme hrdí, všetci culés sú hrdí na to, že sú fanúšikmi Barcelony, viac ako kedykoľvek predtým. Správy, ktoré sa k nám dostávajú z Barcelony na tému zápasu, aký ste odohrali, hovoria, že ste sa súperovi postavili čelom, ukázali ste hrdosť a talent, schopnosť prekonať samých seba. Boli ste odvážni. To je dôvod, prečo môžeme byť hrdí. Ako prezident spolu s ostatnými členmi vedenia, celou výpravou a všetkými culés po celom svete, sme vďaka vám hrdí na to, že sme fanúšikmi Barcelony. Ďakujem všetkým. Toto je cesta, tréner. Veľmi dobre. Odvážne. Skoro sme to dosiahli. Teraz už chýba len to, aby sme začali vyhrávať, ale som presvedčený, že sme na dobrej ceste a dosiahneme to. Ďakujem, Visca el Barça. Vzopreli ste sa a sme hrdí," uviedol prezident FC Barcelona.

Laporta chcel týmto príhovorom motivovať mužstvo, ktorého sa podľa Mundo Deportivo prehra v El Clásicu veľmi dotkla. Katalánci nemali ďaleko k výhre nad Realom, ktorý je vo forme a dosiahli by tým zlomový bod, ako to opísal Xavi počas predzápasovej tlačovej konferencie.

Madridský denník AS zas priblížil Xaviho príhovor k hráčom po stretnutí: "Škoda, pretože sme to už mali vo vlastných rukách. Súperili sme na najvyššej úrovni a zaslúžili sme si postúpiť. Hodili sme za hlavu všetok strach a komplexy boli sme lepší ako Real. Predstavte si, že sme ich mali na lopate, trpeli, mali problémy. Je jasné, že sme sa vrátili a môžeme súperiť s každým ako rovný s rovným," mal povedať Xavi. AS ďalej uvádza, že tréner Barcelony sa rozprával s hráčmi individuálne, najmä v súvislosti s niektorými chybami v defenzíve, po ktorých mužstvo inkasovalo góly.

zdroj: fcbarcelona.com mundodeportivo.es as.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

6 komentáre
2022-01-13 14:56:22
To je prezident, príde do šatne a motivuje tak to má byť! Poďme ďalej v tomto tempe !
2022-01-13 14:56:30
Podpora a správne riadenie - tak má postupovať každý dobrý prezident klubu