Šéf Mediapro Jaume Roures v jednom z televíznych programov rozobral aktuálnu futbalovú situáciu a predaj televíznych práv na futbalové zápasy.

Televízne práva na MS v Katare

"Tender trvá do 11. februára. Úvodný zápas, finále a španielske zápasy musia byť u nás vysielané na verejnom kanáli. Myslím si, že sledovanosť prenosov bude vyššia, pretože je to obdobie, kedy ľudia sledujú televíziu viac ako počas leta."

Práva na ženský futbal

"Súd počas tohto týždňa rozhodol, RFEF nám znemožnila zúčastniť sa aukcie v zlej viere. Je jasné, že kroky federácie boli pre ženský futbal negatívne. Mediapro poskytol peniaze, aby zaplatil hráčkam a pritom to nie je našou povinnosťou. Existuje propaganda. S Rubialesom nehovorím už roky, bohužiaľ sa zdá, že vedenie ako to jeho, slúži len rozmaru."

Håland do Barcelony a Mbappé do Realu?

"Ak Barcelona predá nejaké aktíva, príchod Hålanda je možný. Som fanúšikov skôr Mbappého, ale neviem, kde bude hrať. Vyhral som večeru, keď som sa stavil, že do Realu počas tejto sezóny nepríde."

Zmluva s CVC

"Je to dobrá operácia, ale dá sa diskutovať o termínoch. Táto zmluva si veľmi cení španielsky futbal a zabezpečí jej finančnú stabilitu a možnosť poradiť si v XXI. storočí. Chápem Florentinov nesúhlas, pretože je vo vojne s ligou, ale nikdy som nepochopil, prečo sa Barcelona nepripojila k dohode."

Finančná situácia Barcelony

"O 4-5 rokov uvidíme všetko veľmi jasne, pretože smrad, ktorý po sebe zanechali Bartomeu a spol., nie je len taký hocijaký. Xavi je pre Barcelonu tá najlepšia cesta. Musí ísť o niekoho, kto pozná klub ako on. Zdá sa, že klub je opäť na správnej ceste."

Real

"Florentino riadi veľmi dobre, to nepodlieha diskusii. Môžeme povedať niečo o prestupoch alebo veľkosti štadióna. Benzema je skvelý strelec. Som smutný z toho, že Hazard nehrá na predchádzajúcej úrovni."

Mnohí komentátori stoja za Realom, čo povedal Piqué

"Real nepochybne veľmi dlho zásoboval reprezentáciu Španielska hráčmi, bol zvolený za najlepší klub XX. storočia. Má to vplyv na mnoho vecí, na rozhodcov či novinárov, s tým je potrebné žiť. Priveľa sa klebetí a málo analyzuje, je preferujem komentátorov ako Valdano."

zdroj: marca.com
foto: Shutterstock

Diskusia

1 komentár
2022-01-14 20:01:48
nechapes preco barcelona nesla do zmuvy s CVC? No lebo uzavriet zmluvu na 50 rokov nie je rozumne a to som sa este vyjadril velmi diplomaticky