Culés si v poslednom čase musia zvykať na sklamanie v zápasoch proti Bielemu baletu. Po neúspešnom semifinále Španielskeho superpohára sa ale kabína Kataláncov snaží v tesnej prehre hľadať najmä pozitíva.

Nie je tajomstvom, že v rámci duelov dvoch španielskych gigantov počas uplynulých sezón bola práve FC Barcelona  tá, ktorá ťahala za kratší koniec. Avšak tohtoročné semifinálové meranie síl s klubom z hlavného mesta Španielska prinieslo omnoho menej negatívnych aspektov, než sa očakávalo. Je ale samozrejmosťou, že nikto v Barcelone proti Realu Madrid prehrávať nechce. Zdá sa však, že fanúšikovská základňa a hráči si začínajú čoraz viac uvedomovať, že tím sa nachádza v prestavbovej sezóne, ktorá ponúka perspektívne vyhliadky do budúcnosti.

Medzi najväčšie pozitíva patrí stredný obranca Ronald Araujo. Uruguajčan je jedným z najlepších defenzívnych hráčov v kádri. Obrana Kataláncov sa na neho môže spoliehať nie len v týchto neľahkých časoch, Araujo totiž predstavuje v defenzívnej činnosti pilier, na ktorom Xavi môže stavať aj do budúcna. Proti hviezdnemu madridskému útoku predviedol skvelý výkon. Do úvahy treba brať aj fakt, že nedávno podstúpil chirurgický zákrok.

Svetlým momentom El Clásica bol aj návrat Ansu Fatiho. Vplyv mladého španiela na hru bol evidentný. Dôkazom je gól do siete Thibauta Courtoisa. Stále iba 19-ročný tínedžer predstavuje pre Barcelonu kľúčový element v útoku.

Prestup Ferrana Torresa, ktorý v semifinále prekvapivo debutoval, predstavuje pre Barçu ďalší diel prestavbovej skladačky. Jeho transfer z Manchesteru City nebol jednoduchý, o to viac však fanúšikov Barcelony potešil. V Saudskej Arábii nepodal síce svoj najlepší výkon, zanechal však dobrý dojem, na ktorom môže ďalej stavať.

Čerešničkou na torte bol okrem Fatiho aj Pedri, ktorý vo farbách Blaugranas opäť vybehol na trávnik. Futbalový klenot Kataláncov ukázal, že počas absencie absolútne nestratil svoju štandardne vysokú kvalitu. Je určite hráčom, ktorý bude mať v strede poľa pod Xavim isté miesto.

Pozitívom je aj samotný Xavi Hernández. Tréner Barcelony ukázal, že vie ovplyvniť hru svojimi rozhodnutiami. O jeho počiatočnom prístupe k zápasu mohla odborná verejnosť pochybovať. Avšak zmeny, ktoré následne počas stretnutia spravil, fungovali a v konečnom dôsledku viedli aj k zlepšeniu hry.

zdroj: marca.com
foto: Shutterstock 
  

Diskusia

2 komentáre
2022-01-17 10:06:54
Sme na správnej ceste, ak keď to ešte potrvá. Chce to len trpezlivosť.
2022-01-17 12:57:19
Na tom zápase nebylo nic za co by jsme se měli stydět.. :)
Vždyť jsme real přejeli.. :)