Erling Haaland je pre Kataláncov prestupovou prioritou. Meno nórskeho útočníka sa však skloňuje v spojení s viacerými poprednými európskymi klubmi, Barça preto musí uvažovať aj nad plánom B. Do úvahy pripadajú napríklad mená ako Dušan Vlahović alebo Alexander Isak.

Cieľom klubu na čele s Xavim Hernándezom je podpísať útočníka svetových kvalít, ktorý by bol ťahúňom nového športového projektu. Symbolom novej éry v Barcelone by mohol byť práve Erling Haaland. Na jeho prestupe Blaugranas už údajne dlhšiu dobu pracujú a existuje preto reálna šanca, že by sa Nór mohol predstaviť na Camp Nou.

Do karát hrá Barcelone to, že útočník Borussie Dortmund by veľmi rád prestúpil do Španielska. Prezident Laporta má taktiež nadštandardný vzťah s agentom Nóra. Celý prestup však môže v konečnom dôsledku stroskotať na insolvencii, ktorá vyplýva zo zlej finančnej situácie v Barcelone. Katalánci totiž nemôžu finančne konkurovať tímom, ktoré sú ochotné Haalandovi zaplatiť omnoho vyššiu sumu. Preto katalánsky klub hľadá možné alternatívy na prestupovom trhu.

Jedným z hráčov, ktorí sa Xavimu pozdávajú, je útočník Fiorentiny Dušan Vlahović. Ide o čistokrvného hrotového útočníka, ktorý túto sezónu v Serii A nastrieľal 17 gólov. Pochybnosti vznikajú najmä kvôli jeho cene, ktorá by určite presiahla 60 miliónov eur. Otázne je ale aj to, ako by sa mu darilo po prestupe do Španielska.

V hľadáčiku Barcelony sa nachádza aj Švéd Alexander Isak. Útočník Realu Sociedad sa už raz vyjadril, že by uprednostnil prestup do FC Barcelona pred prestupom do Premier League. Akékoľvek vyjednávania však padli po tom, ako Isak predĺžil zmluvu s klubom so San Sebastiánu. Jeho výkupná klauzula sa týmto zvýšila na 90 miliónov. Výhodami tohto transferu sú, že švédsky reprezentant má iba 22 rokov a v La Lige sa konštantne prezentuje kvalitnými výkonmi.

Barça by sa už na prelome marca a apríla mohla dozvedieť, či prestup Erlinga Haalanda na Camp Nou naberá reálne kontúry. Klub sa všemožne usiluje, aby túto finančne náročnú operáciu zvládol. Xavi dal ale jasne najavo, že tím urýchlene potrebuje útočníka, ktorý je schopný skórovať aspoň 20 gólov za sezónu. Preto Katalánci pracujú aj na záložnom pláne, ktorý zahŕňa okrem Vlahovića a Isaka aj Alvara Moratu.  

zdroj: sport.es
foto: Shutterstock

Diskusia

5 komentáre
2022-01-18 15:19:02
Viem haaland je masina golov sam ho chcem najviac ald zamna viac by do systemu barcelony sadol isak. Kvalitny na lopte vie obyst hraca a aj zakoncit. Taky typicky hrot barcelony
2022-01-18 15:26:53
No, když už někdo má být novým symbolem nové éry Bary, tak by to měl být, pokud teda mu vydrží zdraví- Fati. Jinak i kdyby neklapl Haaland, tak třeba Vlahovič by byla taky dobrá volba. Jenomže než se rozkoukáme a zjistíme třeba, že Haaland bude nedostupný, tak už Vlahovič může být někde jinde. A ten Isaak, no moc produktivní zatím není a jeho přestupová suma i tak bude dost mastná...