Katalánsky veľkoklub údajne uvažuje nad akvizíciou ľavého obrancu Alexa Tellesa. 29-ročný Brazílčan posilnil Červených diablov ešte v roku 2020, keď do Premier League prestúpil z FC Porto. Predtým hrával v Interi Miláno, ale aj v tureckom Galatasaray Istanbul.  

Premier League v posledných dvoch sezónach dominuje európskemu futbalu. Konkurencia, s ktorou sa v nej hráči musia vysporiadať je obrovská. Mnohokrát sa stane, že excelentne hrajúci futbalista po prestupe do elitnej anglickej ligy nenaplní potenciál. Tento scenár postihol aj Alexa Tellesa, ktorý po prestupe z Portugalska nenaplnil vysoké očakávania, ktoré do neho verejnosť vkladala.

Podľa Mundo Deportivo sa teraz Barcelone naskytla možnosť podpísať krajného obrancu z Manchesteru. Jeho príchod by mohol nabrať reálne kontúry ešte v tomto prestupovom období. Telles totiž počas svojej druhej sezóny v Anglicku predstavuje pre trénera iba náhradu na poste ľavého obrancu popri Lukovi Shawovi. Doposiaľ nastúpil na 8 ligových zápasov, z toho bol súčasťou základnej zostavy iba v 33% prípadov. V priemere vytvoril 1 gólovú šancu na zápas.

Aj napriek nepriaznivej situácii, ktorú reprezentant Brazílie v Premier League prežíva, patril v FC Porto k hviezdam. V 128 ligových štartoch za klub z prístavného mesta sa mu podarilo pre tím pripraviť 39 asistencií. Počas svojej poslednej sezóny v Porte vsietil 11 gólov a na 8 prihral.   

Nie je preto prekvapením, že sa jeho meno spája aj s Barcelonou. Tá hľadá náhradu za Jordiho Albu, ktorý momentálne na svojom poste nemá konkurenciu. Médiá už v spojení s katalánskym klubom priniesli aj mená ako Nicolas Tagliafico alebo Alex Grimaldo. Skloňovať sa v spojení s FC Barcelona začína aj meno Alexa Tellesa. Ten sa síce v hľadáčiku Barcelony nachádza, avšak jeho prestup by bol komplikovaný, vzhľadom na situáciu v Manchesteri United. Ide o časté zranenia Luka Shawa, vďaka ktorým Telles dostáva k dispozícii čoraz viac zápasov. United taktiež disponuje len dvoma vyššie spomínanými ľavými obrancami, preto sa zdá, že anglický klub sa posnaží udržať Brazílčana minimálne do leta.

zdroj: barcauniversal.com
foto: Shutterstock  

Diskusia

7 komentáre
2022-01-20 12:49:28
Starého albu nahradíme 29rocnym hráčom....
2022-01-20 13:04:29
Celkom starý, je aspoň dobrý?