Barcelona podala na San Mamés v zápase proti Athletic Club slabý výkon a medzi najkritizovanejších hráčov patrí Jordi Alba. Ľavý obranca stratil najviac lôpt v mužstve a zodpovedá za dvojicu inkasovaných gólov. Alba však v tíme nemá náhradníka a to je problém.

Zápas sa pre Albu začal zle, keď už v druhej minúte stratil loptu po nepresnej hlavičke a neskôr ho v bežeckom súboji zdolal Nico Williams napriek tomu, že štartoval spoza Albu. Ako sa ukázalo, Alba mal na svojej strane problémy počas celého zápasu, pretože sa mu nedarilo ubrániť mladšieho z bratov Williamsovcov. Prsty mal aj v druhom góle Athletic, keďže z jeho priestoru prišlo zakončenie, ktoré neskôr do bránky dorazil Martínez. Na obranu Albu je potrebné uviesť, že dvaja domáci hráči zostali nestrážení, takže na vine určite nie je len Alba. Španiel mal neskôr aj smolu, pretože rozhodca po jeho neúmyselnej ruke nariadil pokutový kop a Muniain rozhodol o postupe Athletic.

Alba okrem toho nemal veľký vplyv na ofenzívnu hru až na ojedinelé akcie. V obrane však hrá mimoriadne zle. Ľavý obranca stratil až 33 lôpt, o desať viac ako druhý najhorší hráč Barcelony v tomto smere, teda Dani Alves. Ani úspešnosť jeho prihrávok nebola najvyššia (79%), no za to pre mužstvo získal najviac lôpt (13).

Situácia na ľavej strane obrany v Barcelone je zlá, pretože Alba nemá náhradníka. Alejandro Balde pre skúseného veterána nepredstavuje konkurenciu a klub je názoru, že mladík by mal nabrať skúsenosti ideálne na hosťovaní v inom klube. Sergiño Dest zas Xaviho o svojich kvalitách nepresvedčil, aj keď sa včera objavil na ihrisku. To znamená, že Alba je v každom zápase hlavným resp. jediným kandidátom na post ľavého beka. Pritom má vyšší vek a to môže viesť k problémom na mnohých úrovniach.

Médiá už dlhodobo informujú o možných posilách, ktoré môžu posilniť posť ľavého obrancu. V tejto súvislosti sa v poslednom čase spomínajú hráči ako Alejandro Grimaldo či José Gaya. Obranca Valencie však podľa všetkého dospel so súčasným zamestnávateľom k dohode o predĺžení zmluvy. Čoskoro sú naplánované ďalšie stretnutia v tejto záležitosti a Superdeporte tvrdí, že obranca sa s Valenciou zrejme dohodne.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

12 komentáre
2022-01-21 15:23:35
Aj na pravej.
2022-01-21 15:35:32
celá obrana špatný,výjma Arauja...staří chlapi,max na střídačku.