Barcelona má veľký problém, o ktorom sa hovorí už veľmi dlho, ale v klube na to začínajú prichádzať až teraz. Lepšie však neskoro, ako nikdy. Médiá však venujú pozornosť najmä cirkusu okolo Dembélého, ale nastal čas upriamiť pozornosť na veteránov v prvom tíme Blaugranas.

Je to oveľa pálčivejšia téma ako zotrvanie/odchod francúzskeho krídelníka, pretože sa priamo dotýka niektorých legendárnych hráčov Blaugranas. Káder FC Barcelona je v súčasnosti v prestavbe a nastal čas, aby mladí hráči vytlačili zo základnej zostavy niektoré mená. Sergio Busquets, Jordi Alba a Dani Alves patria medzi najlepších hráčov, akí kedy obliekali dres katalánskeho klubu, no všetci v tejto sezóne ukazujú aj svoje slabé stránky. Napríklad Busquets sa postaral o to, že Real Madrid otvoril skóre zápasu v semifinále Španielskeho superpohára.

Jordi Alba zas odohral veľmi zlý zápas na pôde San Mamés, v ktorom mal prsty v dvoch góloch súpera a Nico Williams si s ním robil, čo chcel. Barcelona nakoniec z Copa del Rey vypadla. V rovnakom zápase prepadol aj Dani Alves, ktorý v troch prípadoch stratil loptu tak nebezpečne, že z toho takmer padol gól. Brazílčan podal slabý výkon aj v zápase proti Realu Madrid. Je síce mimoriadne skúseným hráčom, ale to nestačí, pretože robí priveľa chýb, ktoré môže stáť mužstvo veľa.

Xavi Hernández však so všetkými spomenutými hráčmi počíta, no majú vyššiu sentimentálnu hodnotu ako futbalovú kvalitu na ihrisku. V zápasoch narobia viac škody ako úžitku. V súčasnosti je naozaj najvyšší čas, aby sa Barcelona s týmito hráčmi rozlúčila a snažila sa vybudovať mužstvo do budúcnosti s mladými hráčmi, ktorí môžu obliekať dres Blaugranas počas nasledujúcej dekády.

zdroj: marca.com
foto: marca.com

Diskusia

16 komentáre
2022-01-22 09:41:26
Toto su rozumne slovaaaaa. Radsej by som dal sancu destovi ktory nema formu podla by tam aj tak lepsie zahral ako dani alves. A na lavu stranu by som kupil toho gayu alebo grimalda to by bola slusna nahrada za uz slabeho albu.
2022-01-22 09:41:43
Tak s článkom súhlasím úplne. Títo 3 hráči už nie sú oporamí a ich minúty by mali byť dávkované, mali by nastupovať z lavičky. Alves s tým určite počíta. Ale Alba a Busi sú si istí, že by mali hrať vždy v základe. S nimi to bude ťažšie.