Všetko nasvedčuje tomu, že Francúz odíde z FC Barcelona. Vzťahy medzi hráčom a vedením sú momentálne na bode mrazu, bývalý krídelník Dortmundu navyše musí znášať oprávnenú kritiku zo strany odbornej verejnosti a fanúšikov. Zmluva Ousmane Dembélému končí toto leto, klub o neho nechce prísť zadarmo a preto by mohol Kataláncov opustiť ešte tento mesiac. Pre francúzskeho reprezentanta podľa denníka Marca existuje viacero možných destinácií.

Jednou z možností by pre Dembélého mohla byť anglická Chelsea Londýn. Tento hypotetický transfer je podporený faktom, že hráč už pod Thomasom Tuchelom, súčasným trénerom The Blues, kedysi hrával v nemeckom Dortmunde. Toto spojenie by teda mohlo predstavovať plus. Je však otázne, či by barcelonský krídelník zapasoval do Tuchelovej koncepcie, nakoľko nemecký tréner praktizuje mierne odlišný štýl hry, než na ktorý sme u neho boli zvyknutí v Borussii.

Marca a ďalšie médiá Dembélého meno skloňujú aj s ďalším účastníkom anglickej Premier League, konkrétne s tímom Newcastle United. The Magpies zmenili majiteľa, vďaka ktorému klubu do rozpočtu natečú miliardy libier. Investor zo Saudskej Arábie má do budúcna odvážne plány na prestavbu mužstva. Tie by mohli teoreticky zahŕňať aj Dembélého. Newcastle sa však momentálne nachádza v najspodnejšej časti tabuľky a reálne im hrozí zostup. Záležalo by na rozhodnutí francúzskeho futbalistu, či by bol ochotný posilniť takto trápiaci sa klub.

Trojicu anglických celkov, s ktorými je Ousmane Dembélé spájaný, uzatvára podľa denníka Marca Manchester United. Tí skončili minulú sezónu v anglickej lige na druhom mieste. Súčasná sezóna však neprebieha podľa ich predstáv, nakoľko sa nachádzajú na siedmom mieste. Možno teda predpokladať, že sa Červení diabli pokúsia loviť v prestupových vodách aby dodali mužstvu impulz. Ich útok však už teraz zahŕňa hráčov ako Ronaldo, Sancho, Greenwood a Rashford. Dembélému by preto mohla prekážať priveľká konkurencia.

Predpoklady denníka Marca, ktoré hovoria o možných destináciách pre Ousmane Dembélého, zahŕňajú aj talianske mužstvo Juventus Turín. Stará dáma okupuje piatu priečku v Serie A, pričom poslednú sezónu skončila až štvrtá. Týmto neúspechom prerušili svoju absolútnu dominanciu v talianskej lige. Je preto možné, že sa bude Juventus usilovať o posily aby si prinavrátil zašlú slávu. Najmä po odchode Cristiana Ronalda a po zranení Frederica Chiesu by sa mohlo pre francúzskeho krídelníka vytvoriť v kádri Starej dámy miesto. Problémom môže byť predĺženie zmluvy Paula Dybalu, po ktorom už klub z Turína nemusí byť otvorený prestupu ďalšieho útočníka.

Marca ďalej píše, že pre Dembélého je možný aj návrat do rodného Francúzska. Paris Saint-Germain môže pre mladého barcelonského krídelníka predstavovať reálnu možnosť. Parížanov má totiž údajne už v lete opustiť hviezdny Kylian Mbappé, čo by otvorilo dvere práve Ousmane Dembélému. Ten už v Ligue 1 koniec-koncov hrával za Rennes. Parížsky klub by preto pre neho mohol znamenať možnosť vrátiť sa do Francúzska a hrávať v pre neho už dobre známom prostredí.    

zdroj: marca.com
foto: Shutterstock
    

Diskusia

7 komentáre
2022-01-23 08:59:06
Nuz, už aby to oznámili, a to s co největší prestupovou částkou.
2022-01-23 09:08:50
Pôjde v lete zadarmo, už sa stým vyrovnajte.