Ľavý obranca Barcelony Jordi Alba po zápase s Deportivom Alavés priznal, že akceptuje akúkoľvek kritiku, no vyhlásil, že keď hrá dobre, nikto o tom nehovorí.

V akej nálade odchádzate z Alavésu?

"Máme dobré dojmy. Mali by sme si vytvárať viac šancí, byť trpezlivejší a presúvať ťažisko hry z jednej strany na druhú. Sme kvalitní futbalisti a dokážeme urobiť oveľa viac, ale náš výkon po bolestivej prehre v Bilbau nebol dobrý. Zápasy je potrebné rozhodnúť skôr. Vo februári musíme preukázať veľkú túžbu, pretože to nebude jednoduché."

Zaznamenalo mužstvo z pohľadu vývoja krok späť?

"V zápase proti Athletic sme nehrali dobre, to treba uznať. S Realom sme napriek všetkému prehrali. Dojmy boli dobré, ale prijať prehru v El Clásicu nie je jednoduché. Keď nevyhrávame, je to zlé, ale toto víťazstvo nám dá vieru. Pomaly sa blížime k cieľu."

Cítiš, že si stredobodom kritiky?

"Keď sa odohrá slabý zápas, vždy treba na niekoho ukázať prstom. Pred vypadnutím z Copa del Rey to na mňa pôsobilo zle. Už niekoľko rokov cítim, že na mňa padá množstvo kritiky, ale akceptujem to, pretože je to súčasť celého predstavenia. Keď hrám dobre a v zápase prihrám na dva góly, nikto o tom nehovorí. Keď hrám zle, chcú má zabiť."

Je táto kritika spravodlivá?

"Netrápi ma to, pretože trénerský štáb a spoluhráči ma rešpektujú. Tých desať rokov v Barcelone mi nikto nedaroval. Najviac kritizovaní sú vždy veteráni a deje sa to aj v iných kluboch. Mohlo by sa však zdať, že takto je to iba v Barcelone. Už štyri roky sa diskutuje len o veteránoch a ja som mal pred štyrmi rokmi 28 rokov. Teraz mám 32 rokov a cítim sa silný. V poslednom zápase som zahral slabo, priznávam to, ale akceptujem kritiku a viem, že budú padať tvrdé slová."

zdroj: as.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

12 komentáre
2022-01-24 08:19:31
Fyzicky a mentálně je oddělanej.Nikoho nepřejde a všichni přejdou jeho.Náhradu potřebujeme okamžitě.
2022-01-24 08:19:41
Jenže je třeba si uvědomit, jestli jsem tu dále za zásluhy, že jsem 10 let hezky zvládl a budu tu 3 roky další, když mi to nejde a nebo si řeknu, že pro klub je nejlepší případně se stáhnout a odejít. Takovej Busq tu vyhrožoval od svých 25 let, že chce odejít na vrcholu a vidí to ve 30 do USA. Taky očividně nedosáhl svého stropu. Nečekám, že všichni skončí a budou hrát jej mladíci, ale trošku sebereflexe by u těch hráčů nevadila .