Podľa denníka Marca má o holandského záložníka pôsobiaceho v Barcelone eminentný záujem mníchovský Bayern. Ten už údajne kontaktoval aj hráčovho agenta.

Vzťah FC Barcelony a Bayernu Mníchov počas posledných sezón mierne utrpel na svojej kvalite, nakoľko oba tímy sa mnohokrát pokúšajú podpísať rovnakých hráčov. Teraz sa zdá, že sága týchto dvoch európskych veľkoklubov bude mať novú kapitolu, pretože nemecký šampión sa všemožne usiluje o De Jongove služby.

Bavorský klub túži Holanďana dostať z Camp Nou ešte počas tohto prestupového okna, píše Marca. Delegácia Bayernu už kontaktovala Frenkieho agenta,  aby tak preukázala záujem o hráča. To znamená, že následujúce týždňe môžu byť pre budúcnosť holandského stredopoliara v Barcelone kľúčové.    

Napätie medzi klubmi sa tak naďalej stupňuje, najmä po tom, čo sa Bayern pokúsil získať Pedriho presne v čase, keď s ním mala Barcelona v úmysle predĺžiť zmluvu. Mníchovčania mali taktiež záujem o pravého obrancu Kataláncov Sergina Desta. Odpoveďou španielskeho klubu bolo prejavenie záujmu o stredného obrancu Niklasa Suleho a o niektorých hráčov z juniorky Bayernu.

Bayern Mníchov však podľa denníka Marca ostáva trpezlivý. Ak sa im Frenkieho de Jonga nepodarí zlanáriť v tomto prestupovom období, sú ochotní počkať do leta. Bývalý hráč Ajaxu Amsterdam predstavuje pre mníchovský klub futbalistu, ktorý by dobre zapadol do ich hernej koncepcie. V očiach Bavorov je totiž Holanďan stredopoliarom s perspektívou do budúcnosti.

zdroj: marca.com
foto: Shutterstock
 
  

Diskusia

9 komentáre
2022-01-24 13:23:32
tí nie su hlúpi, aj Thiaga stiahli v najlepšom možnom momente za 20 mil. a hral tam parádne niekoľko sezón. Ak ho Bayern naozaj chce, mali by spozornieť a uvedomiť si, že Bavoráci nikdy nejdú po zlých hráčoch!
2022-01-24 13:26:06
Ano prodejme tohoto hráče, který bude pomalu v nejlepším fotbalovém věku a zůstanou nám je mladící pod 20 let a starci kolem 33let fakt výborný. Frenkie nepotřebuje nic jiný ho než se dostat do formy z předešlé sezóny, kdy patřil k top 5 nejlepším středním záložníkům. Bych se ani nedivil, kdyby přišel do Bayernu a s těmi jejich tréninky bych z něho za rok udělali úplnou mašinu ve středu zálohy. A nám zůstane Roberto ne... :-/