Prezidenti oboch španielskych veľkoklubov sa dohodli, že si nebudú vzájomne zasahovať do záležitostí týkajúcich sa predlžovania zmlúv s hráčmi. Oba kluby permanentne vedú diskusiu o rôznych témach, niektoré diskusie sú však priamo venované nepísanému pravidlu: rešpekt voči podmienkam v zmluvách súperových hráčov.

FC Barcelona a Real Madrid reprezentujú azda najlegendárnejšiu rivalskú dvojicu vo svete futbalu. Súperia takmer v každom aspekte, či už mimo ihriska, alebo priamo na ňom. Aj napriek tejto rivalite však panuje rešpekt a úcta medzi oboma španielskymi gigantmi, respektíve medzi ich prezidentmi. Denník Marca píše, že Joan Laporta a Florentino Perez si uvedomujú, že akékoľvek ich rozhodnutie môže radikálne ovplyvniť toho druhého. Či už ide o konflikty s vedením LaLigy alebo o neslávne známu Super Ligu.

Obaja prezidenti tak došli, popri mnohých ďalších spoločných záujmoch, k ústenej dohode, píše Marca. Tá by mala zaručovať, že oba kluby nebudú kontaktovať  a následne vyjednávať s hráčom súpera, ktorý je ešte stále zmluvne viazaný. To už ale neplatí o hráčoch, ktorým kontrakt vypršal. V takomto prípade by malo byť fér prejaviť o hráča záujem.

Koreňom tejto ústnej dohody môže byť podľa konštatovania denníka Marca záujem, ktorý Real Madrid prejavil o stopéra Kataláncov Ronalda Arauja. Florentino Perez síce túto skutočnosť poprel, Real sa však netají tým, že Araujo je v ich očiach vysoko ceneným stopérom. Podľa dohody by sa teda Madrid nemohol v súčasnej situácii pokúsiť o prestup uruguajského obrancu. Stať by sa tak mohlo až v prípade, že by hráčovi ostávalo 6 mesiacov a menej do vypršania kontraktu.

Denník Marca dodáva, že údajná ústna dohoda sa nemá vzťahovať na hráčov hrajúcich v iných kluboch. Konkrétne sa spomína meno Erlinga Haalanda. Podľa Marci je Joan Laporta ochotný spraviť všetko preto, aby zabránil Realu Madrid podpísať hrotového útočníka Borussie Dortmund. Prezident Barcelony je odhodlaný predať viacerých hráčov, z predaja ktorých by následne klub mohol financovať nákladný prestup nórskeho útočníka.

zdroj: marca.com
foto: Shutterstock
 
   

Diskusia

5 komentáre
2022-01-24 15:52:22
Od arauja ruky preč! Ten je náš..
2022-01-24 16:05:32
Ale mame pre Vas majstra sveta, vyborny stoper pozrite videa r.2016 az 18. Skromny, sebavedomy....cenu zjedname rychlo