Javier Tebas ako prezident La Ligy si nemyslí, že Barcelona v prípade Ousmane Dembélého robí niečo nezákonné.

Dembélé a jeho agenti odmietli niekoľko ponúk na predĺženie zmluvy zo strany FC Barcelona, čo znamená, že súčasný kontrakt je platný len do konca sezóny a krídelník následne môže odísť zadarmo. Katalánci sa v každom prípade rozhodli posadiť hráča na tribúnu, čo Dembélé v príspevku na Instragrame označil ako pokus o vydieranie. Do celého prípadu sa zamiešala Asociácia španielskych futbalistov, ktorá tvrdí, že podnikne právne kroky voči Barcelone, pretože hráča nemôže len tak vyradiť z kádra. Prezident La Ligy Javier Tebas má v každom prípade iný názor. Platí, že Dembélé nebol nominovaný na posledný zápas kvôli problémom so žalúdkom.

"Nie, nič, nemyslím si, že Barcelona urobila niečo nelegálne. Poznám Mateu Alemanyho, verím, že je to tento prípad, povedali, že netrénoval kvôli žalúdočným problémom. Prial by som si, aby vo futbale bolo viac takých ľudí ako Mateu Alemany," vyhlásil Tebas.

V posledných týždňoch však futbal rieši problémy s fanúšikmi, ktorí počas zápasov začínajú byť agresívni. Nepokoje na štadiónoch v poslednom čase zaznamenali viaceré európske krajiny, pričom v Španielsku musel byť dokonca prerušený zápas medzi Realom Betis a Sevillou práve kvôli nepokojom na tribúnach. "Zaznamenávame aj nárast verbálneho násilia. Dáme sa to práce, násilie sa niekedy neobjaví vo všetkých médiách. Nehovorí sa o tom, čo sa deje pred a po zápasoch, na niektorých zápasoch sa vyskytnú incidenty s ultras a budeme sa o to musieť postarať rovnako ako sme to urobili pred rokmi," dodal prezident La Ligy.

zdroj: marca.com
foto: fcbarcelona.com

Diskusia

4 komentáre
Marian Premium
2022-01-25 09:16:22
Takže ak bude fit, na zápas s Atleticom bude nominovaný, akurát sa nedostane na trávnik do hry.
2022-01-25 09:18:04
Chcem vidieť tie "právne kroky" tej asociácie voči Barcelone... Dembélé je stále hráčom FCB, stále je registrovaný v LA Lige aj v EL, stále je pod zmluvou a poberá plat. Je na rozhodnutí trénera, či ho postaví alebo nie. Keby sme mu zrušili zmluvu a nezaplatili toho polroka, potom nech sa ozývajú, že sme uškodili hráčovi.

Ak bude Dembélé sabotovať tréningy, tak som zvedavý, kto ho bude chcieť podpísať vôbec cez leto... Rozkysnutého, bez zápasovej ani tréningovej praxe, za tie peniaze čo pýta...