Juan Carlos Unzué pri príležitosti uvedenia dokumentu, ktorého cieľom je upozorniť spoločnosť na dôležitosť pomoci ľuďom trpiacim amyotrofickou laterálnou sklerózou, poskytol rozhovor, v ktorom odpovedal na otázky, ktoré sa týkali sa aktuálneho diania v FC Barcelona.

Čo by si urobil s Dembélém?

"Dôležitejšie sú dni, kedy nehral, než dni, kedy hral. Nie je to jednoduché, pretože nie sme v klube, ak vyjadríte nejaký názor, môžete sa mýliť. Neviem presne, čo sa stalo. Dembélého poznám odkedy bol ešte chlapec. Sledovali sme ho a mali sme zámer ho podpísať už vtedy, keď som bol s Luisom. Je to hráč s fantastickými schopnosťami a aj to dokázal. Kvôli zraneniam neskôr nedokázal to, čo chcel."

Odkaz pre Ansu Fatiho

"Už od samého začiatku ukázal veľkolepú zrelosť. Nielen v ťažkých situáciách, ale aj v dobrých momentoch. Prežil komplikované chvíle a teraz to pre neho nebude nič nové. Chcel by som mu povedať, že musí v seba veriť."

Xavi na trénerskej lavičke

"Trochu by som sa vrátil a všetkým culés by som pripomenul trpezlivosť, ktorú mali s Johannom Cruyffom. Pripomeniem, že vo finále s Realom Madrid vo Valencii sa hovorilo, že ak nevyhrá, pravdepodobne odíde z klubu. Predstavte si, o koľko by sme tam prišli, pretože sa všetci zhodneme na tom, že základom úspechu bolo to, čo vniesol on. V tom momente mal potrebnú trpezlivosť na to, aby dosiahol úspech. Nie je to také jednoduché ako zapnúť vypínač."

Ďalšie ťažkosti pre Xaviho

"V súčasnosti sa na trénerov kladú ešte väčšie požiadavky čo sa týka hry, výsledkov, riadenia šatne... Ďalším problémom je to, že všetci tréneri prichádzali na začiatku sezóny, mali čas na ukázanie svojej koncepcie. Xavi sem prišiel v polovici sezóny a zápasy sa hrajú každé tri dni. Dúfam, že s Xavim budú mať dostatočnú trpezlivosť, pretože culés majú dôvody, aby boli spokojní s mladými hráčmi."

Kritika veteránov

"Skúsení futbalisti sú nevyhnutní. Predovšetkým pre mladých chlapcov, aby sa tí mohli rozvíjať a vytrvali v tomto období. Určite im pomôžu."

zdroj: marca.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

5 komentáre
2022-01-25 16:42:53
Je mi ho strašně líto.....Jeho nemoc si nezaslouží nikdo na světě.....
2022-01-25 17:14:12
Nechcem byt zly, ale to su take diplomaticke odpovede ze az. Uz je mimo klubu a mimo futbalu, lebo hnusna choroba, tak kludne moze povedat svoj nazor