Viacero hráčov v kádri Barcelony je pod drobnohľadom odbornej verejnosti. Mnohí z nich sú individuálne kritizovaní za zlé výkony, ktoré katalánsky klub predvádza, niektorí futbalisti sú dokonca spájaní s odchodom z mužstva. Často sa skloňuje meno Frenkieho de Jonga, ktorý sa momentálne nenachádza v najlepšej forme. Aj napriek tomu však podľa denníka Sport Holanďan v lete neopustí Camp Nou.  

Holandský stredopoliar na trávniku nepredvádza také výkony, aké u neho kedysi boli štandardom. Hráč zároveň nehráva na svojej prirodzenej pozícii a sám nie je spokojný so svojimi výkonmi. De Jong je známy tým, že od seba vyžaduje maximum a stále sa chce zlepšovať a posúvať ďalej. V súčasnosti sa však zdá, že o sebe začína pochybovať. Do toho ešte prichádzajú ostatné kluby so svojimi ponukami.

Frenkie je podľa Sportu jedným z mála hráčov v barcelonskom mužstve, ktorý by mohol opustiť klub za slušnú prestupovú sumu. A vzhľadom na zlú finančnú situáciu v Barcelone by preto mohol byť jeho prestup reálny. Holanďan a jeho blízky okruh ľudí si je vedomý záujmu najmä zo strany Bayernu Mníchov a londýnskej Chelsea.

FC Barcelona však nepredpokladá, že bývalý stredopoliar Ajaxu opustí Camp Nou, píše Sport. Klub s ním stále ráta a vkladá do neho dôveru do budúcna. Taktiež samotný hráč dúfa, že sa opäť vráti na svoj výkonnostný vrchol. De Jong by tak nemal patriť medzi hráčov, ktorí klub v lete teoreticky opustia. Väčšou starosťou pre trénerský štáb je hľadanie spôsobu, akým dostať Frenkieho do jeho niekdajšej formy.

Denník Sport na záver dodáva, že Frenkie de Jong síce nie je nedotknuteľným hráčom, ale vzhľadom na jeho skvelé výkony z minulých sezón Barcelona verí, že hráč stále pre klub predstavuje budúcnosť v strede poľa.

zdroj: sport.es
foto: Shutterstock
 
   

Diskusia

5 komentáre
2022-01-26 18:15:31
To bola by pravda huraaa
2022-01-26 18:25:03
Trénerský štáb hľadá spôsob? Prečo neposadia busquetsa a nevyskúšaju pár zápasov s Frenkiem na pivotovi.