Dokumentárny film o Neymarovi, ktorý mal premiéru na Netflixe, priniesol množstvo informácií o tom, ako blízko bol Brazílčan k návratu do metropoly Katalánska.

Nie je tajomstvom, že Neymar má stále blízko k Barcelone a v roku 2019 sa mu takmer podarilo vrátiť. Je zrejmé, že v tom čase ľutoval, že do Paris Saint-Germain vôbec prestúpil. Bohužiaľ alebo chvalabohu, v roku 2019 sa návrat Neymara na Camp Nou z rôznych dôvodov nakoniec neuskutočnil.

Jeho otec v dokumente potvrdil, že útočník nebol v Paríži šťastný a takmer sa mu podarilo vrátiť do Barcelony k Luisovi Suarezovi a Leovi Messimu: "Chcel odísť z PSG a vrátiť sa do Barcelony. Nechcel som, aby odišiel z PSG, ale pre koho pracujem? Snažili sme sa odísť z PSG po dobrom, ale nevyšlo to," prezradil Neymar senior.

Samotný Neymar priznal, že sa chcel vrátiť na Camp Nou a okrem toho porozprával o dôvodoch, ktoré ho k tomuto rozhodnutiu viedli: "Keď som prijal rozhodnutie odísť z PSG, nebolo to kvôli fanúšikom, či kvôli klubu. Bolo to preto, lebo som videl, že inde by som sa cítil lepšie. Nikdy som nemal nič proti fanúšikom PSG ani proti samotnému klubu. Práve naopak, som veľmi vďačný," povedal.

"Aj keď som nechcel pokračovať, musel som trénovať a byť pripravený. Pretože ak by som hral zle, každý by mi to vyčítal. Ak prehráme, ja ako prvý bude zodpovedný. Viem, aké bremeno a zodpovednosť nesiem," dodal.

zdroj: marca.com
foto: Shutterstock

Diskusia

2 komentáre
2022-01-26 22:11:26
Nikdy nemal odisť a dnes by bolo všetko inak. On by mal zlatu loptu, my o "pár" trofejí naviac a neboli by kupene polená (dembele,griezman,coutinho).Škoda
2022-01-26 22:21:04
zvlastne zmyslanie ma tento neymar. Asi ako zenske ktore drviva vacsina nevie co chce. Najprv chce do PSG, po dvoch rokoch sa chce vratit. Potialto sa to da este pochopit, ale hned ako sa dozvie ze ho sejk nepusti, tak ide este aj predlzovat s nimi zmluvu?