Tohosezónne zimné prestupové obdobie je za nami. A aj napriek finančným prekážkam, ktoré pandémia COVID-19 klubom kládla pod nohy, bolo prekvapivo rušné- plné zvratov a prekvapení. Športový portál ESPN preto prichádza s obšírnym zhrnutím januárového prestupového okna. Barcelona spoločne s Juventusom z neho odchádzajú ako víťazi, porazenými sú naopak podľa médií londýnsky Arsenal a Ousmane Dembélé.

Január bol z hľadiska futbalových transferov veľmi bohatým mesiacom. Viacero tímov sa rozhodlo posilniť svoj káder uprostred sezóny a dodať tak svojmu mužstvu viac síl do rozhodujúcej fázy- či už v domácich ligách, alebo v rámci európskych pohárových súťažiach.

Podľa portálu Transfermarkt bolo v Premier League minutých 335 miliónov €. V historických rebríčkoch je to na ostrovoch druhá sezóna v poradí z hľadiska množstva utratených financií. Najzvučnejšie prestupy uskutočnil Liverpool, keď z portugalského Porta priviedol za 45 miliónov € krídelníka Luisa Diaza a Newcastle, ktorý kúpil Bruna Guimaraesa v celkovej hodnote 42 miliónov €. Tottenham, Everton a Aston Villa taktiež minuli značný obnos peňazí. Manchester City zasa priviedol z River Plate Juliana Alvareza, za ktorého anglický klub zaplatil 17 miliónov €.

V rámci ostatných popredných európskych líg sa minulo najviac v Serie A (175 miliónov €), nasleduje španielska LaLiga (75 miliónov €) a Ligue 1 (66 miliónov €). Najmenej minuli kluby v nemeckej Bundeslige (62 miliónov €). V súčte činia útraty vyššie spomínaných líg 378 miliónov € s tým, že medzi najväčšie prestupy patrili Dusan Vlahovic a Ferran Torres. Vlahovic bude obliekať dres Juventusu Turín, Torres naopak putoval do FC Barcelona. 

Tento článok je exkluzívny obsah ForcaBarca

Diskusia

5 komentáre
2022-02-01 16:18:37
už čoskoro bude katalánsky Bismark FC Blackcelona
2022-02-01 16:43:24
Nerad to říkám, ale Dembelemu se to ještě může vyplatit, pokud mu Barca zruší smlouvu, tak podepíše s bonusem jinde a ještě vysoudí prachy. Barca by měla být spíše důsledná a nechat ho opravdu na té tribuně. Ale chápu, že nechtějí, aby jim tam smrděl na tréningu...