Zápas proti Atléticu Madrid sa hrá už zajtra. Ide o veľmi dôležitý súboj medzi mužstvami, ktoré bojujú o miestenku v Lige Majstrov. Katalánci sa počas januára posilnili, čo znamená, že Xavi má pred sebou náročnú úlohu v súvislosti so zložením základnej zostavy.

Katalánsky denník Sport je názoru, že zajtra sa na ihrisku objavia všetci noví útočníci, ktorých Barcelona kúpila počas januára - Ferran Torres, Aubameyang a Adama Traoré. Je možné, že na zoznam povolaných sa vráti aj Ousmane Dembélé, ale to nie je isté. Z útočníkov by mal byť dostupný aj Luuk de Jong, ktorý však už nebude zohrávať tak dôležitú úlohu a podobné to bude v prípade Abdeho a Jutglu z Barcelony B. Memphis Depay po zranení nehráva v dobrej forme, ale ak sa objaví v zostave proti Atléticu, nebude to prekvapivé.

Barcelone sa počas zimy nepodarilo vystužiť post ľavého beka, pretože operácia súvisiaca s príchodom Nicolasa Tagliafica nedopadla dobre a okrem toho je zranený Alejandro Balde. To znamená, že Jordi Alba je jediným ľavým obrancom v tíme. Ak bude chýbať, Xavi musí siahnuť napríklad po Sergiñovi Destovi, ktorý už na tejto pozícii hrával. Američan sa rozhodol zostať v metropole Katalánska napriek ponukám z iných klubov a v jeho prospech hrá jeho všestrannosť. Xavi sa teraz musí pokúsiť dostať z mladého obrancu to najlepšie.

Zabudnúť nemôžeme ani na rozostavenie - Xavi sa môže rozhodnúť použiť systém na troch obrancov, ale vzhľadom na zranenie Clementa Lengleta to nie je pravdepodobné, keďže jedinými zdravými stopérmi v kádri sú Piqué, Araujo a Mingueza.

zdroj: sport.es marca.com as.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

2 komentáre
2022-02-05 09:22:15
Torres-Auba-Adama
Pedri-De jong-Gavi/Nico
Alba-Pique-Araujo-Alves
2022-02-05 10:21:46
To čo píšeš lovebarca, by som bral tiež, ale vieme, že Xavi Busiho nevynechá. A potom v zálohe pri 4-3-3 ostávajú len 2 miesta a sú nato 4 hráči. Vynechať Nica, to sa javí, ako isté. Ale koho z trojice zvyšných? Pedri i Gavi asi vynechaní nebudú, tak záloha Pedri, Busi, Gavi a ostane Frenkie na lavičke, čo je škoda, potrebuje hrať, aby sa dostal do formy. Iné riešenie je hrať 3-4-3 (Mingueza, Pique, Araujo vzadu), potom by mohli hrať 4 záložníci (Pedri, Busi, Frenkie, Gavi), ostal by sedieť Alves, Dest i Alba.
Ja tipujem(nie je to moje želanie): Alves(vystrieda ho Dest), Pique, Araujo, Alba - Pedri, Busi, Gavi - Adama, Ferran, Auba.