Pre Ousmane Dembélého je situácia v Barcelone veľmi neistá, nakoľko hráč nechce predĺžiť zmluvu a počas januára odmietol z Camp Nou odísť. Zdá sa, že krídelník presedí zvyšok sezóny na tribúne, no madridský denník AS uviedol, že Xavi môže Francúza povolať na zajtrajší dôležitý zápas proti Atléticu.

Dembélé sa nedostal do nominácie na posledné stretnutia proti Alavésu a Athletic po tom, čo sa s klubom nedohodol na predĺžení zmluvy a nechcel ani odísť z Barcelony do iného klubu už v januári. Rozhodnutie klubu bolo v tejto veci jasné - hráč buď podpíše predĺženie zmluvy alebo bude musieť odísť. Na konci prestupového obdobia sa však jeho odchod nepodarilo zrealizovať, pretože Dembélé odmietol ponuku od dvoch anglických klubov. Zdá sa, že zvyšok sezóny strávi na tribúne, pretože ešte aj Joan Laporta povedal, že bude veľmi ťažké nasadzovať do zápasov hráča, ktorý svoju budúcnosť nevidí v klube.

Barcelona má voči Dembélému už averziu, ale budúcnosť hráča má v rukách Xavi. AS tvrdí, že tréner Barcelony dokázal presvedčiť Laportu o tom, že ak už Dembélé zostane v klube do konca sezóny, je potrebné jeho služby využiť a nenechať ho sedieť na tribúne, čo by poškodilo záujmy a imidž Barcelony. Z Dembélého by sa nakoniec mohla stať obeť a mužstvu by mohol na ihrisku chýbať.

Xavi sa tak môže vrátiť k svojmu vyhláseniu, prostredníctvom ktorého povedal, že ak je hráč v klube, musí hrať a nie sedieť na tribúne. Pred zápasom proti Atléticu sa má ešte raz konať stretnutie všetkých zúčastnených, ale na poslednom stretnutí Xaviho s Laportom bolo predbežne dohodnuté, že ak Dembélé zostane v klube do konca sezóny, tak bude aj hrávať.

AS verí, že isté miesto v zostave proti Atléticu Madrid majú Ferran Torres a Pierre-Emerick Aubameyang. Zostáva rozhodnúť o obsadení tretieho postu v útoku. Xavi si môže vybrať medzi Adamom Traorém a Dembélém. Tréner však musí brať do úvahy aj reakciu zo strany fanúšikov, ktorým sa Dembélého prístup nepáči. Ak sa Francúz ocitne na trávniku, je pravdepodobné, že bude vypískaný.

zdroj: as.com
foto: fcbarcelona.com

Diskusia

4 komentáre
2022-02-05 09:55:37
o tomto človeku by som poprosil už iba jeden článok: OFICIÁLNE:Dembele skončil v Barcelone!
normálne sa mi dvíha žalúdok keď vidím titulné fotky na ktorých je on...
2022-02-05 11:36:46
On není hoden ani toho, aby sedel na tribúne. Akurát bude poriadnemu fanúšikovi zaberať miesto. Pekne doma a nech sa už neukazuje v blízkosti štadiónov.