Tréner Atlética Madrid sa počas včerajšej tlačovej konferencie pred zápasom proti Barcelone odvolal na Xaviho kritiku z roku 2016, ktorá sa týkala herného štýlu Atlética. Argentínec Xavimu nič nevyčítal a dokonca si myslí, že Xavi bude veľmi dobrý tréner.

Kritika od Xaviho

"Xavi v roku 2016 povedal, že štýl Atlética sa nehodí špičkovým klubom. Teraz, po príchode toľkých hráčov, môže zrealizovať to, čo hľadá, čo si predstavuje a to, čo sa v ňom rozvíja od kolísky v Barcelone. Toto vyhlásenie nepovažujem za neúctivé. Keď niekto v živote zažije len jednu situáciu, nerozumie iným situáciám. Ak má niekto príležitosť zažiť vo svojom živote určité situácie, pochopí, že neexistuje len jedna možnosť. Rešpektujem jeho názor, pretože bol vo veľmi dobrej Barcelone a s veľkými hráčmi, dosiahol ohromné úspechy. Teraz sa snaží ako tréner dokázať aký je a určite bude veľmi dobrý. V našej hre sa snažíme dotiahnuť zápas do takého bodu, v ktorom môžeme našim súperom uškodiť."

Xaviho Barcelona

"Páči sa mi, ako Barcelona hrá. Xavi zaviedol filozofiu, ktorú mal celý život. Teraz bude mať k dispozícii osem hráčov na tri posty, má veľa nástrojov, aby naďalej udržal štýl Barcelony. Pri takejto palebnej sile sa môžu zapojiť do boja, majú šancu. Od môjho príchodu Barcelona vždy bojovala o každý titul."

Bez víťazstva na Camp Nou

"Čo chýbalo? Streliť o jeden gól viac ako oni. Ešte sme nemali to šťastie vyhrať na štadióne Barcelony. Tieto štatistiky sú na to, aby sa prerušili. Barcelona je skvelý klub, má skvelých hráčov a trénera, ktorý pozná Blaugranas a vedie mužstvo v jej štýle."

João Felix

"Zajtra bude hrať. Toto je skvelý moment, aby sa slová pretavili v skutky. Veľmi dobre trénoval, je nadšený, chce niečo dokázať. Zajtra určite odohrá skvelý zápas, všetci to chceme."

Wass a Reinildo

"Obaja môžu hrať. Prichádzajú s nadšením, pozitívnou energiou a dajú nám veľa."

Zápas proti Barcelone po obrate v zápase proti Valencii

"Je to veľmi dôležitý zápas, ako všetky, ktoré hráme v La Lige, proti súperovi, ktorý bojuje o rovnaké ciele. Pôjde o krásny zápas na sledovanie."

Koke

"Vždy je nepríjemné hovoriť o hráčoch v polovici sezóny alebo keď nie je v najlepšej forme. Koke bol pre nás vždy veľmi dôležitý a okrem jeho situácie na ihrisku nám vždy dáva viac ako je možné si všimnúť. Keď sa cíti dobre, rieši komplikované taktické či defenzívne záležitosti. Úplne mu dôverujem."

Fyzický stav hráčov

"Cunha, Gimenez a Luis sa v piatok pripojili k tréningu, Correa pracoval vo štvrtok. Cítia sa lepšie s výnimkou Herreru, ktorý priletel až včera."

zdroj: marca.com
foto: Shutterstock

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.