Dani Alves vo včerajšom zápase proti Atléticu Madrid strelil gól na 4:1 a prihral Jordimu Albovi na dôležitý vyrovnávajúci gól stretnutia. Brazílčan sa stal najstarším strelcom gólu v histórii FC Barcelona. Po stretnutí poskytol rozhovor pre BarçaTV.

Dnes si strelil gól, zaznamenal asistenciu a dostal aj červenú kartu. Či to bol tvoj vysnívaný návrat na Camp Nou, teda až na tú červenú kartu?

"Povedzme, že áno. Dnešný deň bol výnimočný. Stretli sme sa opäť po toľkých rokoch a po toľkých skúsenostiach. Návrat na Camp Nou pre mňa znamená veľa. Aj napriek tej karte som plný emócií po tom, ako som sa mohol opäť stretnúť s tými fanúšikmi a užiť si všetky tie úžasné veci. Dnes sme videli 'veľký zápasový deň'. Po celý čas budeme bojovať. Chceme, aby sa Barcelona vrátila na svoje miesto."

Na čo si myslel počas oslavy gólu?

"Dokázal som sa spojiť s ľuďmi a zdôrazniť, že sme Barça, ale nielen vtedy, keď sa vyhráva a ideme do ulíc, aby sme oslavovali. Barcelona už nejaký čas nebola v najlepšom momente vo svojej histórii, ale naďalej sme Barça. Musíme sa cítiť ako súčasť toho všetkého. Barcelona je teraz v prestavbe a tá nepozostáva len z pekných vecí. Musia byť aj negatívne aspekty. V takýchto momentoch musíme byť jednotní. Ak naozaj cítime tieto farby a históriu, môžeme byť veľmi angažovaní. Chcel som, aby ľudia pochopili, že sme spolu v dobrom aj zlom."

V prvom polčase si hral naozaj v strede poľa.

"Futbal sa mení a my sa musíme prispôsobiť. V takýchto momentoch je vidieť inteligenciu. Je potrebné pochopiť, čo si daný zápas vyžaduje, kde hľadať priestor, ako sa rozostaviť... Nepovažujem sa len za športovca a profesionálneho futbalistu. Predovšetkým milujem futbal a taktiku. Nakoniec ide vždy o to isté, čiže o hľadanie priestoru. Je potrebné pochopiť, ktorý spoluhráč z tímu by mal dostať loptu, či má dostatok miesta, či sa môže otočiť. Adaptácia na novú pozíciu je pre mňa veľmi jednoduchá. Učil som sa futbal, keď som hral v strede a teraz mám dojem, že sa všetko vracia na začiatok."

Barcelonu v poslednom čase obviňovali z toho, že nevyhráva všetky zápasy. Dnešný zápas mal veľký význam. Tušil si, že sa mužstvu dnes podarí vyhrať?

"Bez pochýb. Vždy sa všetko začína tým, že si porozumiete na každej úrovni: hráči, štáb, fanúšikovia... To generuje energiu, vďaka ktorej vám všetko na ihrisku začína vychádzať. Dokázali sme, že sa nemienime vzdať. V defenzíve sme hrali veľmi dobre. Futbal sa môže meniť, ale Barcelonu je vždy potrebné rešpektovať a rozdávať radosť fanúšikom. Neraz sme ukázali, že ak je prepojenie medzi fanúšikmi na Camp Nou, vytvorí sa veľká sila, ktorej súperi ťažko odolajú. Bola to pre nás veľká výzva, ale čelili sme jej a dali sme na ňu odpoveď. Barcelona je stále Barcelona. Musíme sa pozerať dopredu a ašpirovať na veľké veci."

Dnes si strelil gól a stal si sa najstarším strelcom v histórii Barcelony...

"Áno... tak mi povedali (smiech). Naozaj cítim, že toto je môj najlepší moment, pokiaľ ide o túžbu hrať a samotnú hru. Teraz zbieram ovocie zo všetkých tých rokov mojej kariéry, počas ktorých som sa o seba staral, o svoje zdravie, bol som profesionál. Vek je len číslo, najmä ak si vážite svoje povolanie. Dnes som bol pred zápasom v rovnakom strese ako v prvým deň! (smiech) Uvedomil som si, že ešte 'žijem' a opäť si zahrám na Camp Nou! Táto energia vždy prinesie dobré výsledky. Nestrácajme túto jednotu a budeme sa ešte veľakrát tešiť, tak ako dnes."

zdroj: BarçaTV
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

8 komentáre
2022-02-07 08:39:45
Zimomriavky pri strelení gólu a následnej oslave, nech sa darí Dani ?
2022-02-07 08:45:34
Presne toto sme potrebovali do kabíny. Niekoho s takým výrazným prejavom, zapálením a srdcom.