Rozhovor pre BarçaTV po skončení včerajšieho zápasu proti Atléticu Madrid poskytol aj riaditeľ FC Barcelona pre futbal Mateu Alemany.

Čo pre vás znamená táto výhra a posun na pozície zaručujúce miestenku v Lige Majstrov?

"Sledovali sme výborný zápas, aj keď pred koncom sme trpeli. Výhra je veľmi dôležitá, postup na štvrté miesto takisto, vždy sa musíme nachádzať v prvej štvorke. Posilní to našu morálku, porazili sme skvelého súpera. Vďaka tomu získame sebavedomie."

Ako si prežíval tento zápas? Stalo sa veľmi veľa.

"Atlético sa dostalo do našej šestnástky a strelilo gól. My sme vedeli, že vyrovnať bude ťažké, pretože poznáme tohto súpera. Trochu nás to znepokojilo, ale poradili sme si výborne. Verili sme a hrali sme si svoje. Po štvrtom góle, v druhom polčase sa zdalo, že to bude 'ľahké', pretože náskok bol veľký. Ale gól Atlética a červená karta zapríčinili, že sme trochu trpeli. Musíme zdôrazniť, že aj v tejto defenzívnej fáze sme hrali dobre. Je to dôležitá súčasť futbalu."

Bol to najlepší zápas pod vedením Xaviho?

"To musí zhodnotiť on, ale berúc do úvahy súpera, je možné, že áno."

Adama debutoval a prihral na gól. Si s ním spokojný?

"Má skvelé predpoklady a zaznamenal niekoľko skvelých akcií, aj asistenciu. Som s ním veľmi spokojný, ale rovnako aj s inými hráčmi."

A čo si myslíš o Aubameyangovi?

"Zahral veľmi dobre. Pracoval, prispôsobil sa situácii a mužstvu veľmi pomohol."

Ako hodnotíš fanúšikov?

"Viem, že sa veľmi dobre bavili, ale pomohli aj mužstvu. Mužstvo vďaka nim hralo lepšie."

zdroj: BarçaTV
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

4 komentáre
2022-02-07 15:20:57
Nemusí. Preto si to musíme ceniť, ak bude. Rovnako tak všetky tituly. Posledné mesiace nám ukázali, že vyhrávanie a úspechy nie sú samozrejmosť.
2022-02-07 15:21:37
No tuším si zahral dobre aj ty, Mateu - v prestupovom období.