Tréner FC Barcelona poskytol po včerajšom zápase rozhovor aj pre klubovú televíziu, v ktorom okrem iného vyzval fanúšikov, aby nepískali na Dembélého.

Je to viac ako víťazstvo?

"Áno. Fanúšikovia, hráči, štáb... Všetci to potrebovali. Fanúšikovia boli úžasní. Sme im vďační za atmosféru. Hrali sme s veľkou intenzitou a rytmom. Môže to pre nás byť zlomový bod, pracujeme dobre. Hráči sú veľmi angažovaní, toto víťazstvo je pre nás veľmi dôležité aj vzhľadom na vzťahy s fanúšikmi. Takisto by som chcel, aby fanúšikovia odpustili Dembélému, bolo počuť nejaký piskot. Všetci sa snažia, aby sme boli rodinou, tímom. Už ho vypískali, od ďalšieho zápasu nech ho podporujú."

Na čo si viac hrdý - na prvý polčas alebo na reakciu tímu po červenej karte?

"Na obe tieto veci. Na to, ako sme hrali do vylúčenia Daniho, potom sme inkasovali gól po rohovom kope. Som hrdý aj na naše bránenie. Pracovali sme, keď bol súper v niektorých momentoch lepší ako my. Spolupracovali sme a takmer sme súperovi neumožnili centrovať. 65 minút bol obraz takej Barcelony, akú chceme sledovať. Musíme naďalej pracovať a myslieť už na Espanyol."

Adama sa vrátil do Barcelony a odohral dobrý prvý polčas. Čo ti tento hráč dáva? Ako vám pomohol?

"Je to veľmi vyspelý futbalista. Vie, kedy útočiť a kedy prihrať loptu spoluhráčovi. Dobre si vyberá momenty, je v ideálnom veku, fyzicky je beštia. Dá nám veľmi veľa. Som s ním spokojný. Je to typický krídelník, pri čiare môžeme hrať 1 na 1 alebo 2 na 1."

Prvýkrát po dlhom čase ste v TOP4. Aké je pre vás toto víťazstvo dôležité?

"Znamená to veľa. Mužstvo sa zlepšuje a tvrdo pracuje už tri mesiace. Mám radosť z hráčov a fanúšikov. Som hrdý na mužstvo. Našim hlavným cieľom je TOP4."

zdroj: BarçaTV
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

7 komentáre
2022-02-07 16:10:59
Xavi este pockaj ked nastupi na nejaky zapas...
kluc Premium
2022-02-07 16:29:11
Xavi ty si tu 2 mesiace, my ho trpíme 4,5 roka...