Všestranný Španiel je momentálne zranený, avšak stále s klubom neuzavrel novú zmluvu, v rámci ktorej by si znížil svoj neprimerane vysoký plat.

FC Barcelona plánuje predĺžiť zmluvy s niektorými hráčmi ešte pred koncom prebiehajúcej sezóny. Gavi a Araujo pre klub predstavujú prioritu. Okrem perspektívnych mladíkov, ktorí sa stihli vypracovať na kľúčové postavy v mužstve, tu je ešte jeden hráč, ktorého predĺženie zmluvy pripadá do úvahy. Je ním 30-ročný obranca a záložník v jednom, Sergi Roberto.

Španielov kontrakt na Camp Nou onedlho vyprší. Vyjednávanie novej zmluvy s hráčom už prebieha, avšak v posledných mesiacoch sa tento proces výrazne spomalil. To samotného hráča a jeho tábor dosť znepokojuje.

Roberto a jeho agent vyžadujú stretnutie s vedením klubu ešte tento týždeň s cieľom vyriešiť celú situáciu. Denník Marca informuje, že Katalánci sú ochotní hráčovi poskytnúť novú zmluvu, avšak iba vtedy, ak si španielsky univerzál bude ochotný znížiť plat o 50%.

Z medializovaných informácií vyplýva aj to, že katalánsky klub nepovažuje Sergiho Roberta za hráča základnej zostavy. Preto by podľa vedenia Barcelony mala prípadná nová zmluva zodpovedať jeho statusu v tíme. Práve preto by si mal štvrtý kapitán znížiť plat až o polovicu.

Sergi Roberto už dlhšiu dobu nefiguruje ako hráč základnej zostavy. 30-ročného futbalistu v poslednom čase trápia zranenia. Sezóna pre neho síce začala viac-menej pozitívne, no neskôr v októbri utrpel zranenie a odvtedy už v drese FC Barcelona nezahviezdil. Predpokladá sa, že do akcie by sa mal vrátiť v priebehu apríla.

Definitívne rozhodnutie je tak teda na pleciach španielskeho univerzála. Buď sa rozhodne pokračovať na Camp Nou so zníženým platom, alebo klub nadobro opustí.

zdroj: barcauniversal.com
foto: Shutterstock
    

Diskusia

21 komentáre
2022-02-10 14:53:34
Po sezóne ďakujeme a dovidenia
2022-02-10 14:54:07
Pekna podmienka,takto sa mi to pači.