Pozícia Ousmane Dembélého v tíme FC Barcelona sa po januárovom prestupovom období zhoršila a krídelník od zápasu proti Madridu neodohral už ani minútu. Katalánsky denník Mundo Deportivo píše, že to sa môže zmeniť už zajtra, pretože Xavi mu plánuje dať príležitosť v zápase proti Espanyolu.

Tréner sa chce vrátiť k svojej stratégii a nechce poslať hráča na tribúnu, pretože s klubom má platnú zmluvu. Xavi chce využiť všetky dostupné možnosti, aby mužstvo dokázalo postúpiť do budúco sezónnej edície Ligy Majstrov. Okrem toho sa Ferran Jutglà a Ez Abde vrátili do rezervy. Konfrontácia s Espanyolom bude pre Dembélého príležitosťou ukázať, že mu na Barcelone skutočne záleží a chce mužstvu pomôcť. Musí to urobiť, inak ho Xavi bude nútený poslať na tribúnu.

Dembélé tak po dlhšej dobe stojí pred šancou zahrať si v zápase. Naposledy sa na ihrisku predstavil v semifinále Španielskeho superpohára proti Realu Madrid. Neskôr ho klub potrestal vynechaním z nominácie kvôli tomu, že odmietol predĺžiť zmluvu a zároveň nechce súhlasiť s odchodom z Barcelony. Francúz sa v každom prípade môže vrátiť na trávniky na výjazde, čím by sa vyhol možnému piskotu zo strany fanúšikov na Camp Nou. Piskot sa totiž na Camp Nou objavil už počas toho, ako hlásateľ na štadióne čítal nomináciu.

Aktuálne nie je jasné, či Xavi pošle Dembélého do hry od prvej minúty, alebo do zápasu naskočí z lavičky. Tréner má teraz viac možností, no Mundo Deportivo tvrdí, že Dembélé pre trénera nepredstavuje prioritu. Príchod Adamu, Ferrana a Aubu spôsobil, že Francúz to bude mať s minútami v tíme veľmi ťažké. Katalánci navyše odohrali proti Atléticu výborný zápas a tréner aj z tohto dôvodu nemá čo meniť.

Inou vecou je, že Traoré včera netrénoval s mužstvom kvôli žalúdočným problémom, čo vyvolalo pochybnosti o jeho nasadení do zápasu proti Espanyolu. Katalánsky denník Sport k tému uviedol, že problémy nie sú natoľko vážne, aby Adama v derby chýbal a účasť krídelníka je istá. Xavi mu chce dať príležitosť od prvej minúty. Zdá sa tak, že Dembélé by sa na ihrisku mohol objaviť v druhom polčase ako náhradník.

zdroj: mundodeportivo.es sport.es
foto: Shutterstock

Diskusia

6 komentáre
2022-02-12 10:45:24
Nevidím najmenší dôvod jeho poslať na ihrisko,
2022-02-12 10:56:41
Dúfam, že je to novinárska kačica. Toho zradcu nechcem na trávniku ani vidieť.