Denník SPORT prichádza so zaujímavou kuloárnou špekuláciou. Podľa španielskeho denníka by mohol bývalý tréner Kataláncov po dlhšej odmlke znova koučovať, tentokrát v Anglicku.

58-ročný Španiel je už druhý rok bez pôsobiska. FC Barcelonu opustil v roku 2020 a odvtedy sa trénerskej činnosti aktívne nevenoval. Vo svojej trénerskej kariére pôsobil najmä v LaLige, kde okrem Barcelony trénoval aj ich mestského rivala Espanyol. Valverde je však známy najmä pôsobením v Athletic Bilbao, pod palcom mal však aj tímy ako Valencia, respektíve Villareal. Ako hlavný tréner figuroval aj v gréckom Olympiacose.

S FC Barcelonou odohral dovedna 145 zápasov, v ktorých jeho mužstvo 97-krát zvíťazilo a 16-krát prehralo.  S Kataláncami sa mu podarilo 2x vyhrať španielsku ligu, raz jeho mužstvo zvíťazilo v španielskom superpohári a jedenkrát aj v pohárovej súťaži Copa del Rey. Po štatisticky veľmi úspešnom období v Barcelone s ním však klub uprostred prebiehajúcej sezóny v januári 2020 ukončil spoluprácu. Médiá však teraz znova začínajú skloňovať meno Ernesta Valverdeho, aktuálne v spojení s anglickou Premier League.

Bývalý kouč katalánskeho klubu je údajne hlavnou prioritou klubu Leeds United, informuje SPORT. Valverde by mal nahradiť súčasného trénera Leedsu Marcela Bielsu, ktorému vyprší kontrakt už toto leto.

Podľa britského denníka The Telegraph je Bielsov odchod z Leedsu United viac než pravdepodobný. To otvára do Anglicka dvere Ernestovi Valverdemu. Dokonca nie je vylúčené, že Bielsa klub opustí ešte pred ukončením tejto sezóny. Séria zlých výsledkov pre neho môže znamenať koniec pôsobenia na Elland Road. Leeds sa však v anglickej najvyššej súťaži dokázali udržať. V prípade výmeny trénera viacero mediálnych zdrojov v Anglicku spája s Leedsom United v prvom rade práve Valverdeho.  

zdroj: sport.es
foto: Shutterstock
    

Diskusia

2 komentáre
2022-02-12 15:18:07
Pokiaľ viem,kdesi sa vyjadril,že má iné aktivíty ako futbal,myslím,že to sú len špekulácie
Marian Premium
2022-02-12 16:17:00
Valve je španielska trénerská legenda, ktorá dokázala dostať Bilbao na úroveň FC Barcelona. A to počas angažmánu v Barcelone.