Ikona a legenda klubu v jednom. Brazílsky obranca posilnil FC Barcelonu počas posledného zimného prestupového obdobia. Na Camp Nou sa vrátil po šiestich rokoch a hneď zaznamenal zaujímavý klubový rekord.

Po návrate krajného obrancu do metropoly Katalánska bolo jasné, že jeho status legendy bude ešte ďalej rásť. Reprezentant Brazílie má síce vysoký futbalový vek 38 rokov, avšak na ihrisku ukázal, že vek je iba číslo. Zdá sa, že Barcelone má stále čo ponúknuť.

Jeho gól proti Atleticu Madrid jednak zvýšil vedenie Kataláncov v zápase, avšak tento presný zásah bol zároveň rekordný. Dani Alves sa vďaka nemu stal najstarším hráčom v drese Blaugrana, ktorý kedy v LaLige za klub skóroval. Jeho prestup je taktiež svojim spôsobom rekordný. V klubovej histórii FC Barcelona nikdy “nekúpila“ staršieho hráča.

Po príchode dal o sebe Brazílčan na ihrisku hneď vedieť. V rámci svojho “debutu“ v LaLige proti Granade zaznamenal asistenciu na gól. Prihrával vtedy Luukovi de Jongovi.

Svoj výrazný rukopis zanechal aj v spomínanom zápase s Atlétmi, kedy sa mu dokonca podarilo okrem ďalšej asistencie, kedy krásnym centrom našiel Jordiho Albu, aj skórovať. Gól následne okorenil jemu známou extravagantnou oslavou pred jasajúcim Camp Nou. Čerešničkou na torte je fakt, že to bol pre Daniho Alvesa zápas číslo 1000 v rámci jeho profesionálnej futbalovej kariéry.

Od Xaviho príchodu prežíva FC Barcelona jedno z lepších období. Prítomnosť Alvesa v mužstve môže byť teraz pre klub prínosnejšia, než kedykoľvek predtým. Nejedná sa len o jeho výkony na ihrisku, ale aj o energiu, ktorou dokáže spoluhráčov pozitívne ovplyvniť a o skúsenosti, ktoré môže mladším hráčom v kádri predať ďalej.

zdroj: football-espana.net
foto: Shutterstock
 
   

Diskusia

3 komentáre
2022-02-12 14:12:43
Dufam,ze este rok vydrzi,aj keby len obcas na cely zapas.Tu energiu mu moze zavidiet 2/3 nasho muzstva.
2022-02-12 14:33:52
Dokument o danom alvesovi v Barcelone by mali premietať v la masii
vždy pred tréningom miesto rozcvičky,jedna z ikon klubu,puyol a Alves,to sú ikony klubu z hľadiska prístupu ku klubu,jeho odchod a Neymar ov boli kolosálne chyby a mesiho Galaktická chyba